Στην εκδήλωση μνήμης για τη Μικρασιατική Καταστροφή που διοργάνωσαν ο Πολιτιστικός Μικρασιατικός Σύλλογος και η Τοπική Κοινότητα Περαίας, παρεβρέθηκαν ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ταπαζίδης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Θέμης Καρυδόπουλος και πολλοί κάτοικοι του χωριού.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η παρουσία ενενηνταεξάχρονης κατοίκου της Περαίας, που γεννήθηκε στις χαμένες πατρίδες και αποτελεί ζωντανή υπενθύμιση της Μικρασιατικής Καταστροφής για όλους μας.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι κάτοικοι της Περαίας διοργάνωσαν μία ιδιαίτερα συγκινητική εκδήλωση για την Μικρασιατική Καταστροφή, ένα ιστορικό γεγονός που έχει αφήσει μεγάλες πληγές στην ψυχή όλων των Ελλήνων.
Ευχαριστώ θερμά την Πρόεδρο του Συλλόγου κα Ζαφείρω Καμπούρη και τους άμεσους συνεργάτες μου τον Πρόεδρο της Κοινότητας Θέμη Καρυδόπουλο και τον πάντα δραστήριο Πολίτη Ντουμπάρατζη, για τη διοργάνωση της εκδήλωσης και τη συνολική τους προσφορά στα δρώμενα του χωριού.
Κρατώ στην καρδιά μου την παρουσία της γλυκύτατης και σεβαστής Μικρασιάτισας που γεννήθηκε στις χαμένες πατρίδες. Μία παρουσία που σημάδεψε την εκδήλωση και έστειλε το μήνυμα της διατήρησης της ιστορικής μας μνήμης με τον πιο εύγλωττο τρόπο. Φιλώ το χέρι της με απόλυτο σεβασμό και αγάπη!».