Συλλήψεις για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων

Συνελήφθησαν χθες (28-9-2017) το βράδυ σε περιοχή της Χαλκιδικής, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μουδανιών, δύο ημεδαποί ηλικίας 52 και 48 ετών, καθώς διαπιστώθηκε να αναζητούν μεταλλικά αντικείμενα σε παραλιακή έκταση, χρησιμοποιώντας ένα ανιχνευτή μετάλλων, χωρίς να κατέχουν την απαιτούμενη άδεια από την αρμόδια Αρχή. Ο παραπάνω ανιχνευτής μεταλλικών αντικειμένων κατασχέθηκε.
Συλλήψεις για παράβαση του τελωνειακού κώδικα
• Συνελήφθη χθες (28-9-2017) το απόγευμα στον Προμαχώνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, 61χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει σε όχημα ιδιοκτησίας του, 6 φιάλες με συνολικά 21,4 λίτρα οινοπνευματώδους ποτού, χωρίς να έχουν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί, τα οποία και κατασχέθηκαν, όπως και το παραπάνω όχημα.
• Συνελήφθη χθες (28-9-2017) το μεσημέρι στον Προμαχώνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Προμαχώνα, 38χρονος ημεδαπός, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει σε όχημα, 41 φιάλες με συνολικά 29 λίτρα αλκοολούχων ποτών, χωρίς να έχουν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί, τα οποία και κατασχέθηκαν, όπως και το παραπάνω όχημα.