Ένταλμα σύλληψης και καταδικαστικές αποφάσεις
Συνελήφθη χθες (29-9-2017) το μεσημέρι σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας Ασφάλειας του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας, ένας 31χρονος υπήκοος Αρμενίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης Ανακριτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, για το αδίκημα της ληστείας. Επιπλέον, σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις Μονομελών Πλημμελειοδικείων Θεσσαλονίκης σύμφωνα με τις οποίες του επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 26 μηνών και 30 ημερών, για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και του κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κιλκίς.
Εξιχνιάσεις κλοπών
• Σχηματίσθηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης, σε βάρος 43χρονου ημεδαπού, καθώς από την έρευνα προέκυψε ότι την 12-9-2017 αφαίρεσε από την κατοχή 28χρονου ημεδαπού, μία τσάντα με το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ και προσωπικά έγγραφα.
• Σχηματίσθηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Κασσάνδρας, σε βάρος 50χρονης ημεδαπής, διότι από την έρευνα προέκυψε ότι την 8-9-2017 σε περιοχή της Χαλκιδικής, αφαίρεσε μέσα σε χώρο καταστήματος ένα κινητό τηλέφωνο ιδιοκτησίας 35χρονης, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή της και κατασχέθηκε ώστε να αποδοθεί.
• Σχηματίσθηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών, σε βάρος δύο ημεδαπών ηλικίας 17 και 14 ετών, καθώς από την έρευνα προέκυψε ότι την 12-9-2017 στις Σέρρες, μπήκαν σε χώρο ιατρείου και αφαίρεσαν μέσα από πορτοφόλι 44χρονης ημεδαπής, το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ.
Σύλληψη για κλοπή Συνελήφθη χθες (29-9-2017) το απόγευμα σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, μία 51χρονη ημεδαπή, διότι από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι την προηγούμενη ημέρα, αφαίρεσε μέσα σε κατάστημα ένα πορτοφόλι ιδιοκτησίας 73χρονης ημεδαπής, με το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή της.
Συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών
• Συνελήφθησαν χθες (29-9-2017) το βράδυ σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, δύο ημεδαποί ηλικίας 35 και 31 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε να κατέχουν από κοινού μικροποσότητα ηρωίνης, η οποία και κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας.
• Συνελήφθη χθες (29-9-2017) το βράδυ σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, ένας 29χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν 28 ναρκωτικά δισκία, που κατείχε χωρίς ιατρική συνταγή.
Συλλήψεις για παράβαση του τελωνειακού κώδικα
• Συνελήφθησαν χθες (29-9-2017) στην ευρύτερη περιοχή του Προμαχώνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Προμαχώνα, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Προμαχώνα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων, 4 άτομα για παράβαση του τελωνειακού κώδικα. Ειδικότερα συνελήφθησαν:
 Ένας 49χρονος ημεδαπός, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει σε όχημα, 42 φιάλες αλκοολούχων ποτών, χωρίς να έχουν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.
 Ένας 63χρονος ημεδαπός, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει σε όχημα, 90 πακέτα τσιγάρων, χωρίς να έχουν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.
 Ένας 40χρονος υπήκοος Τουρκίας, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει σε όχημα, 49 πακέτα τσιγάρων, χωρίς να έχουν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.
 Ένας 44χρονος ημεδαπός, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει σε όχημα, 7 φιάλες αλκοολούχων ποτών, χωρίς να έχουν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.
Τα παραπάνω λαθραία προϊόντα κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο. Επιπλέον, κατασχέθηκαν τα οχήματα των συλληφθέντων.
• Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, δύο γυναίκες υπήκοοι Βουλγαρίας ηλικίας 43 και 42 ετών, για παράβαση του τελωνειακού κώδικα. Ειδικότερα, χθες (29-9-2017) το βράδυ σε περιοχή των Σερρών, σε αστυνομικό έλεγχο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με προσωρινά υπεύθυνη την 42χρονη, διαπιστώθηκε να διαθέτει προς πώληση αλκοολούχα ποτά από 21 φιάλες, οι οποίες είχαν εισαχθεί χωρίς να έχουν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί. Σήμερα (30-9-2017) τα ξημερώματα εντοπίσθηκε στις Σέρρες και συνελήφθη και η 43χρονη ιδιοκτήτρια του καταστήματος. Τα λαθραία ποτά κατασχέθηκαν και θα σταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο.