«Με επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων που εργάζονται με «μπλοκάκι» προτίθεται να επιβραβεύσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σύμφωνα με εξαγγελίες του πρωθυπουργού τους εργοδότες που επί σειρά ετών αξιοποιούσαν την πρακτική της συγκεκαλυμμένης μισθωτής εργασίας σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων», τονίζει ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος σε ερώτηση που κατέθεσε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στην ερώτησή του σημειώνει επίσης :
«Οι εργαζόμενοι με «μπλοκάκι», πέρα της γενικευμένης αντιλαϊκής αντεργατικής πολιτικής που εξαπολύουν οι ελληνικές κυβερνήσεις και η ΕΕ, σηκώνουν στην πλάτη τους τα βάρη των ασφαλιστικών εισφορών, στερούνται οποιουδήποτε δικαιώματος π.χ. σε επιδόματα ή σε άδειες με αποδοχές, ασθενείας ή μητρότητας, ενώ από τη μία μέρα στην άλλη απολύονται χωρίς προειδοποίηση και αποζημίωση. Στο όνομα της προστασίας τους από την εργασιακή ζούγκλα που τόσο η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όσο και οι προηγούμενες διαμόρφωσαν και διαιωνίζουν δίνεται ακόμη μία προκλητική ενίσχυση στους επιχειρηματικούς ομίλους, απαλλάσσοντας τους από την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών, εάν επιλέξουν να μετατρέψουν τον απασχολούμενο με μπλοκάκι σε μισθωτό εργαζόμενο».
Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, με βάση τα παραπάνω, απηύθυνε στην Ευρ. Επιτροπή το παρακάτω ερώτημα:
«Πώς τοποθετείται η Επιτροπή για το γεγονός ότι η εργοδοτική εισφορά μετατίθεται από την εργοδοσία στις πλάτες των φορολογουμένων και των ίδιων των εργαζομένων – που υποτίθεται ότι δήθεν ωφελεί – την ώρα που τα ασφαλιστικά ταμεία καταρρέουν με ευθύνη εργοδοσίας και κράτους και η φορολεηλασία των λαϊκών στρωμάτων κλιμακώνεται χωρίς τέλος;».
1/9/2017 Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ