Σε ένα μήνα η πρόσληψη τεχνικοοικονομικού Συμβούλου από τις ΚΤΥΠ για την υποστήριξη της Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα για την ανέγερση του κτιρίου

Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη παρέστη σήμερα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης από τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Σταύρο Κοντονή με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. (ΚΤΥΠ Α.Ε.) κ. Βασίλη Καραγιάννη και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου για την δρομολόγηση της ανέγερσης του Νέου Δικαστικού Μεγάρου Έδεσσας, το οποίο έχει αποφασιστεί να ανεγερθεί με την διαδικασία της ΣΔΙΤ.
Μετά την πρόσφατη επίλυση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του οικοπέδου εντός της πόλης της Έδεσσας που προορίζεται για την ανέγερση του Δικαστικού Μεγάρου, η κυριότητα του οποίου έχει περιέλθει πλέον εξ’ ολοκλήρου στο ΤΑΧΔΙΚ, όπως έχει ανακοινωθεί πρόσφατα από την κ. Τζάκρη, αλλά και την ολοκλήρωση της Τεχνικής Προμελέτης του έργου από τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., στην σύσκεψη αποφασίστηκαν τα εξής:
1) Να κατατεθούν άμεσα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης από τις ΚΤΥΠ Α.Ε. τα έγγραφα που αποδεικνύουν την επίλυση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του οικοπέδου και της Τεχνικής Προμελέτης και
2) Σε ένα μήνα να έχει αρχίσει η διαδικασία για την πρόσληψη από τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. τεχνοοικονομικού συμβούλου για την υποστήριξη της Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) βάσει της οποίας θα ανεγερθεί το Νέο Δικαστικό Μέγαρο Έδεσσας.
Μετά και από την εξέλιξη αυτή, που χαρακτηρίζεται από την κ. Τζάκρη ως καθοριστικής σημασίας ενέργεια, το έργο της ανέγερσης του Νέου Δικαστικού Μεγάρου Έδεσσας μπαίνει στις ράγες της υλοποίησης.