Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν τις εξελίξεις στη Βόρεια Κορέα και τη Βενεζουέλα και τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας με την Ύπατη Εκπρόσωπο για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι.

Η συζήτηση θα ξεκινήσει μετά τις 5μμ (ώρα Γαλλίας).

Β. Κορέα

Οι ευρωβουλευτές θα εκφράσουν τις ανησυχίες τους για τις πυραυλικές και πυρηνικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας, καλώντας τη χώρα να «αποφύγει περαιτέρω προκλητικές ενέργειες και να εγκαταλείψει τα προγράμματα πυρηνικών και βαλλιστικών πυραύλων».

Τουρκία

Τον Ιούλιο, οι ευρωβουλευτές εξέφρασαν την ανησυχία τους για την πορεία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, ζητώντας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις εθνικές κυβερνήσεις της ΕΕ να προχωρήσουν σε «επίσημη αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία εάν η δέσμη για τη συνταγματική μεταρρύθμιση εφαρμοστεί ως έχει».

Βενεζουέλα

Η Βενεζουέλα αντιμετωπίζει τους τελευταίους μήνες μία σοβαρή πολιτική και οικονομική κρίση, με καθημερινές διαδηλώσεις εναντίον του καθεστώτος Μαδούρο σε ολόκληρη τη χώρα. Η εκλογή της αμφιλεγόμενης Συντακτικής Συνέλευσης χωρίς μέλη της αντιπολίτευσης, έχει σχολιαστεί αρνητικά σε διεθνές επίπεδο.