Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, διοργανώνει εκδήλωση για το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη 2017, την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017 στις 12.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γραφείου, Αμαλίας 8.

Σε σύνολο 50 βραβευθέντων από όλα τα Κράτη Μέλη, η Ελλάδα έχει τρεις νικητές*. Πρόκειται για τις ΜΚΟ “PRAKSIS” και “ΜΠΟΡΟΥΜΕ” και την κ. Αικατερίνη ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ. Στη φετινή διοργάνωση θα βραβευθούν οι τρεις νικητές από την Ελλάδα και συγκεκριμένα η ΜΚΟ «PRAKSIS», η ΜΚΟ «ΜΠΟΡΟΥΜΕ» και η κ. Αικατερίνη Παναγοπούλου. Τα μετάλλια θα απονείμουν ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης και τα Μέλη του ΕΚ, Ελισσάβετ Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη και Μιλτιάδης Κύρκος, οι οποίοι και θα εκφωνήσουν ομιλίες.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απονέμει κάθε χρόνο το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη σε πολίτες ή ομάδες πολιτών, σωματεία ή οργανώσεις που έχουν επιδείξει εξαιρετική προσήλωση και επιτεύγματα στην προαγωγή καλύτερης αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ των πολιτών των χωρών μελών της ΕΕ, καθώς και στη διευκόλυνση και προαγωγή της διασυνοριακής και διεθνικής συνεργασίας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συμπεριλαμβάνεται και η πολιτιστική συνεργασία που συμβάλλει στην ενίσχυση της αντίληψης για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Για την καλύτερη προετοιμασία, παρακαλούμε επιβεβαιώστε την παρουσία σας μέχρι την Τετάρτη 13/9/2017, στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]