Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε αγιασμός στο ΚΑΠΗ ΈΔΕΣΣΑΣ, τόσο για την έναρξη των χειμερινών προγραμμάτων και των δράσεων του τμήματος ΚΑΠΗ του ΝΠΔΔ «ΕΥ ΖΗΝ» Δήμου Έδεσσας, όσο και για την παγκόσμια ημέρα των ηλικιωμένων η οποία εορτάζεται την 1η Οκτώβρη.

Οι παππούδες και οι γιαγιάδες είχαν την τιμητική τους, λαμβάνοντας πολλές ευχές από το Δήμαρχο κ. Γιάννου, που τόνισε ότι είναι ευλογία να γηράσκει κανείς, καθώς και του Προέδρου του «ΕΥ ΖΗΝ» κ. Γιώγα που ευχήθηκε ¨Χρόνια Πολλά¨ στα μέλη και ανακοίνωσε τον ιδιαίτερο εορτασμό της ημέρας που θα γίνει με γλέντι στο κέντρο των Καταρρακτών την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου.


Με το πέρας του Αγιασμού, έγινε προβολή βίντεο με θέμα «Η Κυρά της Ρω» υπό τον συντονισμό των Κοινωνικών Λειτουργών κα. Φιλούκατζη Σωτηρία και κα. Κίτσου Σοφία που αναφέρθηκαν στην αληθινή δύναμη που διαθέτει ο ηλικιωμένος άνθρωπος, ακόμη και σε άσχημες συνθήκες και κακουχίες, όταν έχει πίστη και ιδανικά.

Το ηρωικό αυτό παράδειγμα της Δέσποινας Αχλαδιώτη (Κυρά της Ρω) ας δίνει πάντα δύναμη στις ψυχές μας και ελπίδα στους γεροντότερους.