-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
-Τ.Κ. ΟΡΜΑΣ
-Τ.Κ. ΑΛΩΡΟΥ
-ΞΕΝΙΤΙΔΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Στη σύνταξη τεχνικής έκθεσης που αφορά στην συντήρηση και διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων στη Δημοτική Ενότητα Αριδαίας, προχώρησε ο Δήμος Αλμωπίας και το Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα, το έργο περιλαμβάνει τα εξής:


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
Θα υλοποιηθούν εργασίες αποξήλωσης των παλαιών μαρμάρων και αποκατάστασης των ζημιών που έχουν προκληθεί από τα πλατάνια που υπάρχουν στον χώρο. Επίσης, θα γίνουν εργασίες στο έδαφος της πλατείας. Παράλληλα, θα γίνουν εργασίες συντήρησης στα οκτώ υφιστάμενα παγκάκια, οποίες θα περιλαμβάνουν αντικατάσταση των σπασμένων μαρμάρων, ελαιοχρωματισμό των σιδερένιων επιφανειών και αντικατάσταση των σπασμένων ξύλων. Τέλος, θα γίνει τοποθέτηση νέων καθιστικών εξωτερικού χώρου, κάδων απορριμμάτων και θα πραγματοποιηθούν εργασίες δενδροφύτευσης στα υφιστάμενα κυκλικά παρτέρια. Σε άλλο έργο περιλαμβάνεται η συντήρηση του συντριβανίου, κόστους 7.000 ευρώ.

Τ.Κ. ΟΡΜΑΣ
Θα γίνουν εργασίες γενικών εκσκαφών και κατασκευής επιχωμάτων για τη δημιουργία ενός κοινοτικού δρόμου συνολικού μήκους περίπου 130 μέτρων και πλάτους 3 μέτρων. Ο δρόμος θα έχει τη μορφή καλντεριμιού και θα διαστρωθεί με κροκάλες ποταμιού. Επίσης, θα τοποθετηθούν υπαίθρια καθιστικά και προβολείς LED για τον φωτισμό. Πρόκειται για μια παρέμβαση που θα αναβαθμίσει σημαντικά την περιοχή που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο και είναι παράλληλο με τη ροή του ποταμιού.

Τ.Κ. ΑΛΩΡΟΥ
Θα γίνουν εργασίες αποξήλωσης των παλαιών μαρμάρων και αντικατάστασή τους με καινούρια στον χώρο του Ηρώου του δημοτικού καταστήματος.

ΞΕΝΙΤΙΔΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
Θα γίνουν εργασίες εξωραϊσμού του περιβάλλοντος χώρου με είδη αστικού εξοπλισμού, όπως καθιστικά και διακοσμητικά φωτιστικά. Παράλληλα, άλλο έργο περιλαμβάνει εργασίες στο εσωτερικό της αυλής για μεγαλύτερη λειτουργικότητα προς τους πολίτες.

Η συνολική προϋπολογιζόμενη δαπάνη του έργου ανέρχεται σε 51.999 ευρώ (με το ΦΠΑ).