Τη σύσταση της Ευρωεισαγγελίας, ενός ακόμη κατασταλτικού μηχανισμού της ΕΕ, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Συγκεκριμένα στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε τα παρακάτω:

«Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία αποτελεί ένα ακόμη κατασταλτικό εργαλείο που προστίθεται στο ήδη υπάρχον επικίνδυνο πλέγμα καταστολής στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της. Με Γενικό Ευρωεισαγγελέα και ευρωεισαγγελείς σε κάθε κράτος μέλος θα έχει στη διάθεση της Europol και Eurojust, εθνικές αστυνομικές και δικαστικές αρχές, βάσεις δεδομένων και φακελώματος, ευρωπαϊκά εντάλματα κ.ά. Η Ευρωεισαγγελία προορίζεται έτσι για το ρόλο συντονιστή των κατασταλτικών μηχανισμών ευρωενωσιακών και εθνικών.
Η αντιμετώπιση της απάτης αποτελεί πρόσχημα και προπομπό επέκτασης της δράσης της σε άλλους τομείς δίωξης και καταστολής, όπως της λεγόμενης «καταπολέμησης της τρομοκρατίας». Ο Κανονισμός ψηφίζεται με σκόπιμες αοριστίες διευρύνοντας ήδη το πεδίο δράσης της. Πραγματικός, όμως, στόχος όλων αυτών των μηχανισμών, είναι το εργατικό-λαϊκό κίνημα, η κατάπνιξη των λαϊκών ελευθεριών.
Γι’ αυτό η πάλη ενάντια στην καταστολή, για τις λαϊκές ελευθερίες και δικαιώματά, πρέπει να στοχεύει τον πραγματικό εχθρό τους, την εξουσία των μονοπωλίων, τη θωράκιση της οποίας υπηρετούν οι ενώσεις κι οι μηχανισμοί τους».