Δύσκολο είδος η κωμωδία. Ειδικά όταν το έργο καλείται να μεταφερθεί από τη μεγάλη οθόνη στο σανίδι. Δύσκολο ακόμα καθώς η Κινηματογραφική του έκδοση είναι πολυαγαπημένη και αναγνωρισμένη από το ευρύ κοινό που έχει ταυτιστεί με τους πρωταγωνιστές του. Δύσκολο διότι οι πρωταγωνιστές του ανήκουν στο πάνθεον του Ελληνικού star system και ακόμα δυσκολότερο όταν μία ερασιτεχνική Θεατρική ομάδα από την σκηνοθεσία και την σκηνογραφία μέχρι και την ερμηνεία των ρόλων, μοιραία δεν θα αποφύγει την σύγκριση.

Το στοίχημα μεγάλο, όχι όμως αδύνατο να πραγματοποιηθεί. Όταν έχουμε σαν οδηγό το μεράκι και την αγάπη για την τέχνη που ανιδιοτελώς υπηρετούμε, το πνεύμα συνεργασίας, εργατικότητας και ομαδικότητας που χαρακτηρίζει κάθε Θεατρική ομάδα, την ποιότητα που προσφέρει κάθε παραγωγή του Εδεσσαϊκού Θεάτρου, το αίσθημα της ευθύνης απέναντι σε ένα κοινό που μας ακολουθεί και μας στηρίζει για 38 ολόκληρα χρόνια, και απώτερο στόχο την προσφορά πολιτισμού στην πόλη μας, το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να μας δικαιώσει.
Φίλες και φίλοι του Εδεσσαϊκού Θεάτρου, σας καλούμε να στηρίξετε τη νέα παραγωγή της Κεντρικής Σκηνής που θα ανέβει στην αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ε. Πέλλας από την Κυριακή 29 Οκτώβρη ως και την Κυριακή 5 Νοέμβρη 2017 με ώρα έναρξης 9.15.
Σας καλούμε να γίνεται συνοδοιπόροι μας στο νέο μας Θεατρικό ταξίδι μέσα από την εκρηκτική κωμωδία «ΤΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ»-γνωστότερη ευρέως και με τον τίτλο «Ο Μπακαλόγατος»-που έγραψε ο Ντίνος Κατσουρίδης βασισμένος στο Θεατρικό έργο των αδερφών Γιώργου και Χρήστου Γιαννακόπουλου, και που με μαεστρία μετέφερε στον Κινηματογράφο υπογράφοντας συγχρόνως και την σκηνοθεσία. (Πρώτη προβολή 21 Μαρτίου 1963).
Σας καλούμε να παρακολουθήσετε μία παράσταση σε ένα έργο που απαιτεί στόφα πρωταγωνιστή για όλους τους ρόλους και που οφείλαμε σεβόμενοι τους δημιουργούς του, να κρατήσουμε τη φινέτσα, τους ρυθμούς και τις συμπεριφορές των χαρακτήρων του στο ακέραιο. Μία παράσταση με αναρίθμητες εκρήξεις γέλιου, που μεταφέρει χαρά και ευφρόσυνη διάθεση τόσο μέσα από την υψηλής ποιότητας χιούμορ της όσο και από τις απολαυστικές ερμηνείες των ηρώων που ερμηνεύουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί του Εδεσσαϊκού Θεάτρου. Μια παράσταση που τιμά τον θεατή της. Μια παράσταση που αξίζει να παρακολουθήσετε και να χειροκροτήσετε. Ένα εξαιρετικό επιτελείο ανθρώπινου δυναμικού εργάζονται πυρετωδώς αυτό το διάστημα με εντατικές πρόβες στο εντευκτήριο του συλλόγου καθώς η ημερομηνία διεξαγωγής των παραστάσεων πλησιάζει.
Τους ρόλους ερμηνεύουν με αλφαβητική σειρά οι: Αγανάνη Ελένη, Αζέπη Ελένη, Γκόγλης Βασίλης, Δαδιώτη Βάλια, Δουρβάνης Δημήτρης, Καράλη Ελένη, Κιοσές Παντελής, Νανόπουλος Παναγιώτης, Τοπαλίδης Νίκος, Τσακίρη Ελένη, Φανιόπουλος Λάκης και Χατζής Χρήστος. Την σκηνοθεσία υπογράφει η Δέσποινα Οτουντζίδου.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

Συνάντηση μεταξύ της Προέδρου του Εδεσσαϊκού Θεάτρου κας Δέσποινας Οτουντζίδου και του Προέδρου του Συλλόγου Νεφροπαθών Νομού Πέλλας «Άγιοι Ανάργυροι» κου Βασίλη Μίσκου, πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες σε εγκάρδιο και φιλικό κλίμα στο γραφείο που διατηρεί ο νεοσύστατος Σύλλογος επί της οδού Γεωργίου Πέτσου 5, Σκοπός της συνάντησης ήταν το ενδεχόμενο στα πλαίσια του κοινωνικού προφίλ που διατηρεί επί σειρά ετών το Εδεσσαϊκό Θέατρο, να στηρίξει οικονομικά το νεοσύστατο Σύλλογο Νεφροπαθών Νομού Πέλλας «Άγιοι Ανάργυροι» μέσω μίας δράσης του, αίτημα το οποίο έγινε με ευχαρίστηση αποδεκτό από τα μέλη του Δ.Σ. του Εδεσσαϊκού Θεάτρου.
Έχοντας προγραμματισμένες παραστάσεις από την Κεντρική Σκηνή με το έργο «ΤΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ», το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ώστε τα έσοδα από την παράσταση της πρεμιέρας (Κυριακή 29 Οκτώβρη) να διατεθούν για την οικονομική υποστήριξη του Συλλόγου Νεφροπαθών Νομού Πέλλας «Άγιοι Ανάργυροι».
Αγαπητοί συνδημότες, σας καλούμε να γίνετε κοινωνοί αυτής μας της απόφασης και να στηρίξετε έμπρακτα αυτή μας την πρωτοβουλία με την παρουσία σας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ

Την προηγούμενη εβδομάδα η Αναπληρώτρια Περιφερειάρχης Πέλλας κα Αθηνά Αηδονά-Αθανασιάδου, υποδέχτηκε στο γραφείο της την Πρόεδρο του Εδεσσαϊκού Θεάτρου κα Δέσποινα Οτουντζίδου, μέσα σε άριστο και εποικοδομητικό κλίμα. Στην διαλογική συζήτηση που ακολούθησε, η κα Αηδονά αφού ενημερώθηκε εκτενώς για την δημιουργική πορεία του συλλόγου καθώς και για τρέχοντα θέματα που έχουν προγραμματιστεί και δρομολογηθεί από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου στο άμεσο μέλλον, συνεχάρη την Πρόεδρο του Δ.Σ. για την εθελοντική προσφορά των μελών του Εδεσσαϊκού Θεάτρου στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης. Ανταλλάχθηκαν απόψεις για την προοπτική συνεχόμενης δράσης του συλλόγου έτσι ώστε το Εδεσσαϊκό Θέατρο να εξακολουθεί να αποτελεί μέρος της ανάδειξης του Πολιτισμού στην πόλη, γεγονός που αδιαμφισβήτητα αποδεικνύει επί 38 ολόκληρα χρόνια, ενώ παράλληλα η κα Αηδονά επισήμανε την επιβεβλημένη, αναγκαία και απαραίτητη υποχρέωση στήριξης της Περιφέρειας σε φορείς που προάγουν Πολιτισμό.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΦ’ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ TV

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε η Πρόεδρος του Εδεσσαϊκού Θεάτρου κα Δέσποινα Οτουντζίδου στον δημοσιογράφο Παύλο-Νεκτάριο Παπαδόπουλο, την Τετάρτη 4 Οκτώβρη, μέσα από την συχνότητα της Πέλλα Τηλεόρασης και το κεντρικό δελτίο ενημέρωσης του σταθμού. Η κα Οτουντζίδου εξήρε την δημιουργική πορεία του συλλόγου από την ίδρυσή του ως σήμερα, τονίζοντας την εθελοντική προσφορά των μελών του συλλόγου στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και ενημέρωσε το τηλεοπτικό κοινό για τις προγραμματισμένες δράσεις του Εδεσσαϊκού Θεάτρου μεταξύ των οποίων την έναρξη λειτουργίας του Θεατρικού Εργαστηρίου από 1ης Οκτώβρη και τις προετοιμασίες που γίνονται για το ανέβασμα των νέων παραγωγών τόσο από την Κεντρική όσο και από τη νεοσύστατη Νεανική Σκηνή για τη φετινή Θεατρική περίοδο. Τόνισε δε ιδιαίτερα την υποστήριξη και την θερμή αποδοχή των δράσεων του συλλόγου από το Θεατρόφιλο κοινό και υποσχέθηκε πως σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το Εδεσσαϊκό Θέατρο να συνεχίσει να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της τοπικής κοινωνίας, να πρωταγωνιστεί στις επάλξεις και να προάγει πολιτισμό.
Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η δεύτερη φορά που η Πέλλα Τηλεόραση φιλοξενεί φέτος το Εδεσσαϊκό Θέατρο και δίνει βήμα στον σύλλογο προς ενημέρωση του κοινού. Με αφορμή αυτή τη συνέντευξη, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης-ηλεκτρονικού και έντυπου τύπου-που φιλοξενούν τα δελτία τύπου και ενημέρωσης του συλλόγου και προωθούν τις δράσεις του.