Το τριήμερο Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή (29 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου), παρέλασαν μπροστά από τα μάτια των ειδικών και βέβαια των φιλάθλων στο Αθλητικό Κέντρο «Τάσος Καμπούρης» στη Κάνηθο της Χαλκίδας το μέλλον του ελληνικού Ταεκβοντό με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων.

Συμμετείχαν 520 αθλητές και αθλήτριες από 163 σωματεία και παρουσίασαν με τους προπονητές τους την εξέλιξη τους, τη βελτίωση τους και φυσικά τις μοναδικές τους ικανότητες και το πλούσιο ταλέντο τους.

Οι αγώνες και τις τρείς ημέρες ξεκίνησαν από τις 9 το πρωί και συνεχίζονταν μέχρι αργά το βράδυ. Δικαίωμα συμμετοχής είχαν αθλητές και αθλήτριες που γεννηθέντες τα έτη 2000, 2001 και 2002.

Ο Α.Σ. ΕΔΕΣΣΑΣ συμμετείχε με 2 αθλήτριες την Νάνου Ιωάννα και την Πόζαρλη Αθηνά και παρά τις ελπιδοφόρες προσδοκίες της προπονήτριας Μπιρόζη Αναστασίας για διάκριση οι αθλήτριες δεν τα κατάφεραν.

Συγκεκριμένα η Πόζαρλη Αθηνά αγωνίστηκε στην κατηγορία των -63 κιλά Νεανίδων και ενώ κέρδισε τον πρώτο της αγώνα με μεγάλη υπεροχή και φάνηκε να είναι σε πολύ καλή μέρα δεν τα κατάφερε στον δεύτερο και έτσι έμεινε εκτός μεταλλίων. Ωστόσο ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχε στην κατηγορία των νεανίδων και αποκόμισε μια πολύ καλή εμπειρία για την επόμενη χρονιά.

Η Νάνου Ιωάννα αγωνίστηκε στην κατηγορία των -52 κιλά και αν και άνηκε στα φαβορί της κατηγορίας δεν τα κατάφερε χάνοντας στο 1ο αγώνα με 17-16 σταματώντας εκεί το όνειρο της Εθνικής ομάδας για το 2017 και την συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τον ερχόμενο μήνα στην Κύπρο.

Η προετοιμασία συνεχίζεται κανονικά βελτιώνοντας τα λάθη μας για την ερχόμενη χρονιά. Ωστόσο οι κόποι των παιδιών είναι αξιέπαινοι και θα έρθει η στιγμή της ανταμοιβής.

Ενώ αξίζουν τα συγχαρητήρια οι σύλλογοι που κατάφεραν να ανέβουν στο βάθρο της τελικής κατάταξης με 1ο συλλογο τον Φιλιππο Γιαννιτσών, και 2ους με ισοβαθμία τον «ΣΟΑΤ» Τρικάλων και των «ΑΤΛΑΝΤΑ» Περιστερίου.

Αυτό το Σαββατοκύριακο και οι δύο αθλήτριες βρίσκονται στο προπονητήρια της Ένωσης Ταεκβοντο Βορείου Έλλαδος για το 4ο προπονητικό Σαββατοκύριακο με την επίλεκτη ομάδα της ΕΤΑΒΕ .