– ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΝΟΥ

– ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ ΠΟΖΑΡ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Συνεδρίασε το Δίκτυο Ιστορικών Ευρωπαϊκών Λουτροπόλεων στο Λουτράκι Κορίνθου, παρουσία του Δημάρχου Αλμωπίας, Προέδρου των Λουτρών και Αντιπροέδρου του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας κ. Δημήτρη Μπίνου. Στην αποστολή συμμετείχαν επίσης ο Διευθυντής κ. Χρήστος Δήμτσης και τα μέλη του Δ.Σ. κ. Γιάννης Μπίνας, κ. Σάνια Πέγιου και κ. Μένια Μπουρνάζη.


Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν τα εξής:

– Έγκριση πρακτικών προηγούμενης Γενικής Συνέλευσης

– Εκλογή Δ.Σ.

– Παρουσίαση νέων μελών

– Οικονομική παρουσίαση (προϋπολογισμοί, συνδρομές κ.α.)

– Πιστοποίηση δρόμων πολιτισμού

– Ενημέρωση για τις εργασίες της επιστημονικής επιτροπής (πρόγραμμα Thermal Atlas)

– Ενημέρωση για αλλά Ευρωπαϊκά προγράμματα

– Προγραμματισμένες συναντήσεις και δραστηριότητες

– Ενημέρωση για την επόμενη Γενική Συνέλευση στο Αζερμπαϊτζάν τον Μάιο του 2018

Κατά τη Συνεδρίαση επανεκλέχτηκε Πρόεδρος του Δικτύου ο κ. Bellandi Giuseppe, μετά από μια επιτυχημένη θητεία.

Ουσιαστική ήταν η παρέμβαση του Δημάρχου Αλμωπίας κ. Δημήτρη Μπίνου, ο οποίος κλήθηκε στο βήμα και αναφέρθηκε στη Λουτρόπολη του Δήμου μας, υπογραμμίζοντας ότι έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα, καθώς συνδυάζει τα ιαματικά νερά με το μοναδικής φυσικής ομορφιάς περιβάλλον. Παράλληλα, ο κ. Μπίνος μίλησε για την πορεία μας στο Δίκτυο και στα σημαντικά οφέλη που καταγράφονται και με τη σημαντική αύξηση της επισκεψιμότητας, σύμφωνα με σχετική στατιστική έρευνα. Επίσης, προσκάλεσε όλα τα μέλη του Δικτύου στα Λουτρά Πόζαρ την Άνοιξη του 2019, όπου θα γίνει η διοργάνωση της αντίστοιχης Συνεδρίασης. Επιπλέον, ο Δήμαρχος παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ του Λουτρακίου Κορίνθου, μιλώντας για την περιοχή μας και τη συμμετοχή μας στο Δίκτυο.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις ιαματικού τουρισμού του Λουτρακίου Κορίνθου, από τον Δήμαρχο της περιοχής κ. Γιώργο Γκιώνη, τον οποίο συνεχάρη θερμά ο κ. Μπίνος για την άψογη διοργάνωση της Συνεδρίασης και τη φιλοξενία.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η επόμενη Συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2018 στο Αζερμπαϊτζάν.