Με τα δύο σεμινάρια αυτοεξέτασης ολοκληρώνεται η καμπάνια ενημέρωσης και πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού που υλοποιεί ο δήμος Νεάπολης-Συκεών σε συνεργασία με τον σύλλογο ΑΕΛΙΑ (Αγάπη, Ελπίδα, Λύσεις για Ίαση και Αποκατάσταση), στο πλαίσιο των δράσεων που πραγματοποιούνται κάθε Οκτώβρη, που έχει καθιερωθεί ως ο μήνας ενημέρωσης και πρόληψης του καρκίνου του μαστού.

Τα σεμινάρια, τα οποία θα πραγματοποιηθούν μεθαύριο, Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, στις 7μ.μ., στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Συκεών και στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Πεύκων, θα περιλαμβάνουν αναλυτική παρουσίαση του τρόπου αυτοεξέτασης και ψηλάφησης του μαστού, αλλά και τους βασικούς κανόνες που πρέπει να ακολουθούμε για αποτελεσματική πρόληψη της ασθένειας.

Παράλληλα, την περασμένη Παρασκευή και για τέσσερις περίπου ώρες το Βυζαντινό Τείχος στο ύψος της Πολιτιστικής Γειτονιάς «ντύθηκε» στα…ροζ, χρώμα που χρησιμοποιείται ως σύμβολο αφύπνισης για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του.

Ο κόσμος που επέλεξε να παρευρεθεί σε μία τόσο ιδιαίτερη εκδήλωση έμεινε εντυπωσιασμένος από τη μαγική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν τα φώτα αλλά και από το ευχάριστο κλίμα που επικρατούσε. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσία του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη, του αντιδημάρχου Παιδείας Μιχάλη Βουλγαρίδη και πολλών δημοτικών και τοπικών συμβούλων, τα μέλη του συλλόγου ΑΕΛΙΑ μοίρασαν φυλλάδια με ενημερωτικό υλικό στο κοινό, με κυρίαρχο το σύνθημα «Η δύναμη της πρόληψης, νίκη της ζωής», ενώ πρόσφεραν υφασμάτινα φιογκάκια σε γυναίκες και άνδρες σε χρώμα ροζ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι πρόκειται για έναν ολοκληρωμένο κύκλο δράσεων ενημέρωσης καθώς νωρίτερα μαθητές από το 10ο Δημοτικό Σχολείο Συκεών με τη συνοδεία των δασκάλων τους, του αντιδημάρχου Παιδείας Μιχάλη Βουλγαρίδη και της προέδρου της Δ.Κ. Συκεών Ειρήνης Καγιαμπίνη, «μοίρασαν»… τις καρδιές τους σε γυναίκες κατά μήκος της οδού Επταπυργίου, τις χειροτεχνίες που είχαν δημιουργήσει τα ίδια τα παιδιά με συμβουλές διατροφής και οδηγίες για πρόληψη.

Το ίδιο παράδειγμα ακολούθησαν και οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκων μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό στη Λαϊκή Αγορά των Πεύκων, μια δράση που συντόνισαν από κοινού οι μικροί μαθητές με τις τοπικές συμβούλους Πεύκων Τάνια Κιουμουρτζίδου, Ειρήνη-Μαρία Παπαδάκη, και Ιωάννα Ίτσιου.