Καίτοι σε προσωπικό επίπεδο σέβομαι και τιμώ ειλικρινά, όσους κατέκτησαν την λαϊκή εντολή μέσω της εκλογικής διαδικασίας, ως πολίτης αυτής της χώρας έχω φρονώ το δικαίωμα, ακόμη, να ασκώ κριτική σε άτομα, θεσμούς και πολιτικές ομάδες. Να ασκώ στη βάση μιας ακριβοδίκαιης – όχι μυωπικής – προσέγγισης την πολιτική μου κριτική για τυχόν εσφαλμένες πολιτικές αντιλήψεις ή ατυχείς πολιτικές πρακτικές, που έτι περαιτέρω απαξιώνουν το πολιτικό προσωπικό, υποβαθμίζουν τους πολιτικούς θεσμούς και εκθέτουν στα μάτια των πολιτών το πολιτικό σύστημα της χώρας!

Την ώρα που το δράμα των επαπειλούμενων πλειστηριασμών για χρέη προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, κάτω πλέον από 5000 ευρώ!!! – έπονται οι πολλάκις ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες με χρήματα των πολιτών – πλησιάζει στην κορύφωση του, στη Βουλή των Ελλήνων εκτυλίσσεται μια κωμωδία. Την ώρα λοιπόν που η ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων πολιτών κινδυνεύει αναπόφευκτα, να βρεθεί μέσω της διαδικασίας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών σε χέρια ξένων, η Βουλή των Ελλήνων, συνεχίζοντας το αμαρτωλό, φαύλο καθεστώς του ένοχου χθες, παραδίδει μαθήματα πολιτικού κυνισμού, ασυνέπειας και πολιτικής υποκρισίας!

Σύμφωνα λοιπόν με τους επικαιροποιημένους, ανηρτημένους πίνακες των υπηρεσιών του κοινοβουλίου, αυξάνεται με σταθερό ρυθμό το προσωπικό που μισθοδοτείται σήμερα από τη Βουλή. Ήτοι σύμφωνα με την επίσημη καταγραφή, ο αριθμός των υπαλλήλων, ανέρχεται σήμερα σε 2.073!!! Ειδικότερα, οι μόνιμοι υπάλληλοι ανέρχονται σε 572, οι εργαζόμενοι με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου (ορισμένου και αορίστου) σε 697, οι ειδικοί φρουροί σε 68, οι μετακλητοί παρά τις αλλαγές που έχουν γίνει στον Κανονισμό της Βουλής για τον περιορισμό του αριθμού τους σε 140 και οι επιστημονικοί συνεργάτες σε 596. Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα!

*** Πολιτικός Επιστήμων – Τεχ.Γεωπόνος – Παιδαγωγός