Σε πολύ καλό επίπεδο επιτυγχάνει να διατηρεί το σύνολο των χώρων ευθύνης της, αλλά και όχι μόνο, η Υπηρεσία Πρασίνου του Έδεσσας, όπως αυτές τις ημέρες στο ξωκκλήσι του πολυούχου μας Άγιο Λουκά.


Από την Αγία Τριάδα μέχρι το ξωκλήσι του Αγίου Λουκά στον Λόγγο της Έδεσσας δεξιά κι αριστερά καθαρίστηκε ο δρόμος για την εύκολη πρόσβαση των πιστών. Το ξωκκλήσι είναι κτισμένο με τοπικό πωρόλιθο στον βόρειο τομέα του Λόγγου, κοντά στην κάτω Εστία και πλησίον του Εκκλησιοχωρίου.

Στο ξωκκλήσι, σε μια πανέμορφη τοποθεσία γύρω-γύρω με βελανιδιές και σε περίοπτη θέση η Έδεσσα,

βρεθήκαμε με τον Αντιδήμαρχου Πρασίνου Γιάννη Χατζόγλου όπου μας μίλησε για το ξωκκλήσι και τον καθαρισμό στην περιοχή.

Το μέγεθος του έργου που αναλογεί στην Υπηρεσία είναι τέτοιο που απαιτεί διαρκείς και συνεχείς προσπάθειες, οι οποίες άρχισαν από τα νέα καθήκοντα του Αντιδημάρχου με στόχο τον αποτελεσματικότερο έλεγχο και περιορισμό της αυτοφυούς βλάστησης σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες και τα περιαστικά δάση του Δήμου μας.

Στο πλαίσιο αυτό, συνεργεία του δήμου (οχτάμηνα), υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη του αρμόδιου αντιδημάρχου Γιάννη Χατζόγλου, επιχειρούν επαναληπτικές εξορμήσεις καθαρισμού σε όλες τις περιοχές του δήμου, αλλά κυρίως σε αυτές που γειτνιάζουν με το περιαστικά δάση. Ιδιαίτερη βαρύτητα, ωστόσο, επιδεικνύεται στην προστασία των μνημάτων σε όλα τα χωριά του Δήμου μας, όπου, θα μιλήσουμε με εκτενή ρεπορτάζ σε επόμενη ανάρτησή μας.

Η Έδεσσα απελευθερώθηκε από τους Τούρκους το 1912, την ημέρα της εορτής του Ευαγγελιστή Λουκά, δηλαδή στις 18 Οκτωβρίου. Έτσι ο Άγιος Λουκάς θεωρείται πολιούχος και προστάτης της πόλης.