Ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, σ. Χ. Σπίρτζης επισκέφθηκε το Ν. Πέλλας και συμμετείχε ως κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ν. Πέλλας, που πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία την Τρίτη 03-10-2017, στις 19.00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας στα Γιαννιτσά .Βασικό θέμα της εκδήλωσης, ήταν τα Έργα Υποδομών στο Νομό.

Τον Υπουργό πλαισίωναν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ του Νομού μας ,Θ .Τζάκρη και Γ. Σηφάκης. Παρόντες ήταν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Κ.Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας, οι Δήμαρχοι Πέλλας Γρ. Στάμκος, Έδεσσας , Δ. Γιάννου, Σκύδρας Κ .Ιγνατιάδου, ο Δήμαρχος Χαλκηδόνας Γ. Τσουκνιδάς, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Κ. Σέλτσας ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας Ι.Τσώτσος, ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Πολιτών για το Σιδηρόδρομο Χ.Ιωάννου και ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Αλμωπίας Χρ. Γεωργίου.

Στην εκδήλωση ,την οποία συντόνισε ο αναπληρωτής συντονιστής της ΝΕ, Π. Τσαρκνιάς, παρευρέθηκαν ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ν.Πέλλας Π. Γάγκλιου, τα μέλη της ΝΕ, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ, Εύη Παπαδημούλη και Σ. Σταυρίδου, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.
Ο Υπουργός στην ομιλία του αναφέρθηκε στις προοπτικές ανάπτυξης του Ν. Πέλλας και στο σχεδιασμό Έργων Υποδομής που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη. Εστίασε κυρίως στα δύο υψίστης σημασίας για το Νομό μας έργα, την εκκίνηση της χρηματοδότησης για τα έργα παρακάμψεων Χαλκηδόνας και Γιαννιτσών και για την παράκαμψη προς Αριδαία.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε και στο συνολικό έργο που είναι σε θέση, μετά από σκληρή δουλειά, να παρουσιάζει το Υπουργείο, στους στόχους που θέτει για το μέλλον αλλά και στην αναγκαιότητα για θεσμικές αλλαγές στην υλοποίηση και ανάθεση των έργων ,προκειμένου να αποφευχθούν οι αγκυλώσεις και οι παθογένειες που κληροδοτήθηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και για τον στρατηγικό σχεδιασμό και την ιεράρχηση των υποδομών, που ήταν στοιχεία άγνωστα στο παρελθόν.

Στο ίδιο πνεύμα και οι τοποθετήσεις των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ του Νομού μας. Η σ. Θ, Τζάκρη τόνισε την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης των δύο έργων και την ικανοποίησή της για την εξέλιξή τους, καθώς «η επίσκεψη του Υπουργού στην Πέλλα σφραγίζει τη βούληση της Κυβέρνησης για την υλοποίηση των έργων που θα κάνουν εξωστρεφή την Πέλλα. Ο σ. Γ. Σηφάκης αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα των έργων και τόνισε ότι «με την κατασκευή των έργων αυτών η Πέλλα θα βγει από τον αποκλεισμό πολλών ετών ,καθώς μέχρι σήμερα ήταν έξω από κάθε σχεδιασμό.»
Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης ο Υπουργός σ. Χρήστος Σπίρτζης επισκέφθηκε την Έδεσσα, τα γραφεία του Κόμματος όπου συνάντησε μέλη της ΝΕ, της ΟΜ Έδεσσας και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συζήτηση που έγινε, παρουσία των δύο Βουλευτών, σε πολύ συντροφικό αλλά και δημιουργικό κλίμα επανέλαβε τις δεσμεύσεις του για την ολοκλήρωση των δύο κομβικών έργων του Νομού μας, άκουσε πολύ προσεκτικά προτάσεις συντρόφων για τη Διασυνοριακή Σύνδεση του Νομού, τη σύνδεση με την Εγνατία και προτάσεις για επιμέρους έργα. Απάντησε σε ερωτήματα σχετικά με τα χρονοδιαγράμματα και την ωρίμανση των έργων τόσο των τοπικών όσο και αυτών της χώρας. Ανανέωσε το ραντεβού για μια επόμενη εκδήλωση με παρουσία του διευθύνοντα συμβούλου του ΟΣΕ, Κ. Πετράκη, του Γ.Γ. του Υπουργείου, Θ. Βούρδα και άλλων αρμοδίων φορέων.