Την ευθύνη της ΕΕ και όλων διαχρονικά των ελληνικών κυβερνήσεων για την τεράστια καταστροφή στις εργατογειτονιές της Δυτικής Αττικής με νεκρούς και υλικές ζημιές, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος στη συζήτηση σχετικά με τις «κοινωνικές ανισότητες» στην ΕΕ στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινoβουλίου στο Στρασβούργο.

Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ τόνισε τα παρακάτω:
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση περηφανεύεται ότι θα αντιμετωπίσει μισθολογικές, κοινωνικές ανισότητες. Θα φτιάξει -λέει- έναν καπιταλισμό ισότητας.
Πρόκειται για ανέκδοτο. Καπιταλισμός εξ ορισμού σημαίνει ανισότητα, αντίθεση κεφαλαίου – εργασίας.
Σήμερα όμως ειδικά γίνεται πρόκληση. Σήμερα στην Ελλάδα, όχι στα θέρετρα των πλουσίων, αλλά στις φτωχογειτονιές – εργατογειτονιές της Αττικής, έχουμε μέχρι στιγμής 15 νεκρούς από πλημμύρες και ο μακάβριος κατάλογος συνεχίζεται. Αυτή είναι ανισότητα.
Βλέπετε, τα αντιπλημμυρικά έργα δεν είναι προτεραιότητα ούτε της Ευρωπαϊκής Ένωσης ούτε των κυβερνήσεων που χρηματοδοτούν από τους ματωμένους φόρους του λαού επιχειρηματικούς ομίλους και όχι μέτρα προστασίας της ζωής και περιουσίας του λαού. Η δίκαιη ανάπτυξή σας είναι η βαρβαρότητα του συστήματός σας.
Οι βροχές είναι φυσικό φαινόμενο. Θεομηνία είναι η πολιτική σας που βαρύνεται με την ευθύνη για τα δράματα αυτά.
Αφήστε λοιπόν τα παραμύθια ότι θα εξαλείψετε τις ανισότητες.
Πάρτε σήμερα μέτρα, χρησιμοποιήστε τα λεφτά των φορολογούμενων για άμεση ανακούφισή τους, πλήρη αποκατάσταση των ζημιών των οικογενειών, αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά μέτρα».