«Οι παραγωγοί αποτελούν τον βασικό πυλώνα της πραγματικής οικονομίας»

Χθες, Δευτέρα 13/11 στα πλαίσια της επίσκεψης στην Αν. Μακεδονία Θράκη για το Συνέδριο, ο Αν. Υπουργός επισκέφτηκε, έπειτα από πρόσκληση των αλιέων, τις εγκαταστάσεις του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Βιστωνίδας και Βιστωνικού κόλπου, «ο Άγιος Νικόλαος», σε έναν από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους υδροβιότοπους της χώρας. Τον Γιάννη Τσιρώνη υποδέχτηκε ο Πρόεδρος του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Βιστωνίδας και του Συνδέσμου Λιμνοθαλασσών Ελλάδας, Γιώργος Γκίλης, ενώ μέλη των αλιευτικών συλλόγων αλλά και ο Πρόεδρος των Λιμνοθαλασσών Κεραμωτής Ν. Καβάλας, Σταύρος Αρβανιτάκης, συνομίλησαν μαζί του.

Οι παρευρισκόμενοι ευχαρίστησαν τον Αν. Υπουργό για την υποστήριξη και την βοήθεια στον αγώνα των αλιέων, οι οποίοι κατάφεραν μετά από πολλά χρόνια να «εισακουστούν» για μείζονα προβλήματα που αντιμετώπιζαν. Ο Γιάννης Τσιρώνης, με την σειρά του, δήλωσε στους αλιείς: «όλοι οι συνεργάτες μου, τουλάχιστον στο γραφείο το δικό μου, έχουμε μια βασική αρχή: Ότι είστε ο βασικός πυλώνας -όχι μόνο εσείς αλλά όλοι οι παραγωγοί- της πραγματικής οικονομίας της χώρας και εμείς απλώς υπηρετούμε τις βασικές σας ανάγκες ώστε να μπορέσετε να αναπτυχθείτε.

Τα χρήματα που έρχονται -γιατί είχαν έρθει και στο παρελθόν πάρα πολλά λεφτά από ευρωπαϊκά κονδύλια- να μην πάνε στον «βρόντο». Δεν έχουμε πια αυτό το περιθώριο. Πρέπει να πέσουν στις υποδομές, στους παραγωγούς, να αναπτυχθεί η δουλειά, να γυρίσει το χρήμα, να μπορέσουμε να παράγουμε και εσείς να προσφέρετε στην οικονομία και στις οικογένειές σας και εμείς να νιώσουμε μια περηφάνια ότι κάτι κάναμε και βοηθήσαμε. Εσείς είστε οι πυλώνες της παραγωγής, όχι εμείς και να ξέρετε ότι το γραφείο είναι ανοιχτό».