Κινηματογραφικό Βραβείο LUX: ανακοίνωση του φετινού νικητή στο Στρασβούργο

Ο Πρόεδρος του ΕΚ, Αντόνιο Ταγιάνι, θα ανακοινώσει την Τρίτη 14 Νοεμβρίου στα πλαίσια ειδικής τελετής στο Στρασβούργο τον φετινό νικητή του κινηματογραφικού βραβείου LUX.

Αντιντάμπινγκ: τελική ψηφοφορία στο ΕΚ για την προστασία της ευρωπαϊκής βιομηχανίας και των θέσεων εργασίας

Οι ευρωβουλευτές θα ψηφίσουν τον νέο ευρωπαϊκό κανονισμό για την αντιμετώπιση των εισαγωγών προϊόντων που αποτελούν αντικείμενο ντάμπινγκ και λαμβάνουν επιδοτήσεις από τρίτες χώρες.

Ηλεκτρονικές αγορές: ενίσχυση της προστασίας των δικαιωμάτων των καταναλωτών

Σε ψηφοφορία θα τεθεί την Τρίτη ο νέος κανονισμός για την ενίσχυση της προστασίας των καταναλωτών από τις απάτες και την ταχύτερη ανίχνευση των εμπόρων που εφαρμόζουν αθέμιτες πρακτικές.

Οδική ασφάλεια: υποχρεωτικά πρέπει να καταστούν τα συστήματα βοήθειας σε όλα τα νέα αυτοκίνητα

Τα νέα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης της οδήγησης θα πρέπει να συμπεριληφθούν στον βασικό εξοπλισμό όλων των νέων αυτοκινήτων, θα επισημάνουν με ψήφισμά τους οι ευρωβουλευτές την Τρίτη.

Ψήφισμα για το κράτος δικαίου στην Πολωνία

Το ΕΚ θα αξιολογήσει την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στο διάλογο μεταξύ της ΕΕ και της πολωνικής κυβέρνησης σε ό,τι αφορά το σεβασμό του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας με ψήφισμα που θα υιοθετήσει την Τετάρτη.

Συζήτηση για το κράτος δικαίου στη Μάλτα

Μετά τη βίαιη δολοφονία της Μαλτέζας δημοσιογράφου, οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν για την κατάσταση του κράτους δικαίου στη χώρα και θα υιοθετήσουν σχετικό ψήφισμα την Τετάρτη.

Paradise Papers: επείγουσα συζήτηση στο ΕΚ

Οι πρόσφατες αποκαλύψεις των Paradise Papers για τους κρυμμένους φορολογικούς παραδείσους της παγκόσμιας ελίτ θα τεθούν σε συζήτηση την Τρίτη στο ΕΚ.

Άσυλο: έναρξη διαπραγματεύσεων με τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για τον κανονισμό του Δουβλίνου

Το ΕΚ θα είναι έτοιμο να ξεκινήσει τις συνομιλίες με το Συμβούλιο για την αναθεώρηση του ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου, εφόσον δεν υπάρξουν αντιρρήσεις από την ολομέλεια έως τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Η συρρίκνωση του πληθυσμού στις ευάλωτες περιφέρειες της ΕΕ

Οι ευρωβουλευτές ζητούν την ενίσχυση των ευρωπαϊκών περιφερειών που αντιμετωπίζουν προβλήματα γήρανσης του πληθυσμού, χαμηλά ποσοστά γεννήσεων και φυγή των νέων λόγω περιορισμένων ευκαιριών απασχόλησης.

Πρόσφυγες: Σχέδιο για την αντιμετώπιση των δύσκολων συνθηκών του χειμώνα

Οι ευρωβουλευτές θα ζητήσουν την υιοθέτηση σχεδίου για την αντιμετώπιση των αντίξοων συνθηκών του χειμώνα για τους χιλιάδες πρόσφυγες στην ΕΕ. Θα συζητήσουν την Τετάρτη το πρωί με εκπροσώπους του Συμβουλίου και της Επιτροπής τη λήψη μέτρων για την πρόληψη μιας ανθρωπιστικής κρίσης.