Στους 15 ανέρχονται οι νεκροί από τη φονική πλημμύρα στην Μάνδρα Αττικής. Ως τώρα έχουν αναγνωριστεί 13 από τους νεκρούς. Δυστυχώς υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που δεν έχουν ταυτοποιηθεί. Στο νοσοκομείο δίνει μάχη για τη ζωή μια ηλικιωμένη γυναίκα η οποία διασώθηκε την τελευταία στιγμή. Η άτυχη γυναίκα βρίσκεται διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Ωστόσο η μακάβρια λίστα μπορεί τις επόμενες ώρες να διευρυνθεί, αφού σύμφωνα με αξιωματούχους του πυροσβεστικού σώματος, αγνοούνται έξι άνθρωποι. Πάντως ο αριθμός τους είχε μειωθεί προσωρινά στους πέντε, αφού το μεσημέρι της Πέμπτης βρέθηκε ζωντανός ένας από τους αγνοούμενους. ωστόσο ανακοινώθηκε από την πυροσβεστική ότι αναζητείται και ένας κυνηγός, αδερφός ενός εκ των 15 νεκρών.


«Σε εξέλιξη βρίσκονται 6 αναζητήσεις ατόμων στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας, στην Αττική», αναφέρει στο Twitter η Πυροσβεστική.

Οι αγνοούμενοι είναι ένας ηλικιωμένος ο οποίος αναζητείται επίσης στο σπίτι του στο Παλαιοχώρι Μάνδρας, τέσσερις οδηγοί φορτηγών και ΙΧ αυτοκινήτων, καθώς και ο κυνηγός.

Οι οδηγοί, σύμφωνα με αναφορές των συγγενών τους, τελευταία φορά βρίσκονταν στην περιοχή που είναι οι καντίνες στην παλιά εθνική οδό Μάνδρας-Θήβας.

Την ίδια ώρα, οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι συνολικά περισσότερα από 500 σπίτια και καταστήματα υπέστησαν ζημιές, πολλά εκ των οποίων καταστράφηκαν ολοσχερώς από τα ορμητικά νερά.

Παράλληλα, υπολογίζεται ότι περίπου 300 αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, ενώ το οδικό δίκτυο, σχεδόν στο σύνολό του, έχει υποστεί πολύ σοβαρές ζημιές.