Η Εύα Καϊλή ως εισηγήτρια για το Σχέδιο Juncker 2, από την Επιτροπή Βιομηχανίας, Ενέργειας και Έρευνας, κατέθεσε προτάσεις και στην Επιτροπή Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για να αρθούν οι ανισότητες που επέτρεψε η πρώτη φάση του Σχεδίου Juncker εις βάρος των χωρών όπως η Ελλάδα, που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη τόνωσης των επενδύσεων.

Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, ολοκληρώθηκε τον Οκτώβρη το βελτιωμένο Στρατηγικό Σχέδιο Επενδύσεων, ενώ οι κυριότερες αλλαγές που πρότεινε η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής, έγιναν αποδεκτές.

Μετά τα σχετικά Συνέδρια και τις συναντήσεις που διοργάνωσε το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, η Εύα Καϊλή συνεχίζει να ενημερώνει για τις ευκαιρίες που ανοίγονται για την Ελλάδα.

Στο περιθώριο των επίσημων συναντήσεων που πραγματοποίησε, συνομίλησε και με στελέχη της Δημοκρατικής Παράταξης για τις επικείμενες εκλογές στις 12 & 19 Νοεμβρίου. Εθνικά κρίσιμο θεωρεί το αποτέλεσμα η Ευρωβουλευτής, για την επανεκκίνηση σε νέες βάσεις, της προσπάθειας για ενότητα του χώρου, αλλά και για να δοθεί πολιτική διέξοδος σε εκείνους που απογοητεύτηκαν από τις αυταπάτες μιας κυβέρνησης που ξεπουλάει την Ελλάδα.

Σε συναντήσεις με Αγρότες και Παραγωγούς Φέτας, έγιναν οι απαραίτητες διευκρινήσεις για την συμφωνία CETA με τον Καναδά. Παρά την εκστρατεία παραπληροφόρησης, διαπιστώθηκε πως οι Παραγωγοί επωφέληθηκαν από την μείωση των δασμών και την απαγόρευση χρήσης της ονομασίας Ελληνική Φέτα.

Η Εύα Καϊλή συμφώνησε πως εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, αλλά θεωρεί πως τα θετικά ήταν περισσότερο σημαντικά, από τις επιφυλάξεις που υπήρξαν για ζητήματα διαιτησίας.

Η Ευρωβουλευτής αναφέρθηκε εκτενώς και στον νέο και δραστήριο αγρότη, Άλκη Κίσσα από την Ξάνθη, που σε συνεργασία ετοίμασαν σειρά παρεμβάσεων για την Αγροτική Πολιτική, με την ίδια να ασκεί πιέσεις στο Ευρωκοινοβούλιο για καθαρές απαντήσεις για το αδικαιολόγητα ακριβό κόστος παραγωγής, για τις εισφορές, τις αποζημιώσεις, ενώ διεκδίκησε και άτοκα δάνεια για τους Νέους Αγρότες.

Στο πλαίσιο αυτό, ενημέρωσε τους ενδιαφερομένους για τις λύσεις που δόθηκαν μετά από τις προσπάθειες που κατέβαλε, σε συνεργασία με τον συνάδελφο της Ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη, που είναι μέλος της Αγροτικής Επιτροπής.

Τέλος, η Εύα Καϊλή δεσμεύτηκε τον Φεβρουάριο να επανέλθει με Ημερίδες για τα Ευρωπαϊκά Εργαλεία, με καλεσμένους και από την Ευρώπη, καθώς το ενδιαφέρον που έδειξαν σε κάθε Περιφέρεια και Δήμο για τις δράσεις της στην ΕΕ, ήταν αναπάντεχο!