Με μεγάλη συμμετοχή αθλητών πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο Κύπελλο 2017 «Σταμάτης Κάσσης» το περασμένο Σαββατοκύριακο 11-12 Νοεμβρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο Πολυγύρου στη Χαλκιδική.

Στο πρωτάθλημα αγωνίστηκαν αθλητές γεννηθέντες στις ηλικίες των Παίδων/Κορασίδων, Εφήβων/Νεανίδων και Ανδρών-Γυναικών ενώ ο Α.Σ. ΕΔΕΣΣΑΣ συμμετείχε με 6 πρωτοεμφανιζόμενους αθλητές γεννηθέντες το 2006, ανανεώνοντας την αγωνιστική ομάδα του Α.Σ. ΕΔΕΣΣΑΣ και 2 παλαιότερους τον Τότλη Ιωάννη και τη Μαλίγκα Έλενα.

Ο Τότλης Ιωάννης αγωνίστηκε στην κατηγορία των -57 κιλά Παίδων 2006-2005 και μετά από 4 νικηφόρους αγώνες κατάφερε επάξια και εύκολα να ανέβει στο 1ο σκαλί του βάθρου αφού κέρδισε εύκολα και με μεγάλη διαφορά όλους τους αντιπάλους του και μάλιστα με τον τελικό να λήγει με (24-8). Η σταθερή πορεία του νεαρού αθλητή μας κάνει να ελπίζουμε πολλά για το μέλλον.
Δεν στάθηκε το ίδιο όμως η Μαλίγκα Έλενα που ίσως η αλλαγή της κατηγορίας βάρους της στοίχισε το μετάλλιο. Αγωνίστηκε στην κατηγορία -55 κιλά κέρδισε το πρώτο αγώνα και έχασε στον δεύτερο από την πρωταθλήτρια της κατηγορίας.
Επίσης από μια νίκη κατάφεραν οι πρωτοεμφανιζόμενοι γεννηθέντες το 2006 Σελίδης Γιώργος στην κατηγορία των -49 κιλών και Κυριακουλάκου Ελισάβετ στην -41 κιλά κορασίδων, δεν τα κατάφεραν όμως στον 2ο αγώνα και προημιτελικό χάνοντας έτσι την ευκαιρία να ανέβουν στο βάθρο.
Ενώ χωρίς νίκη αγωνίστηκαν οι πρωτοεμφανιζόμενοι: Αϊναλίδης κοσμάς κατ. -49 κιλά παίδων, Κακίας Ιωάννης κατηγορία -41 κιλά, Ελευθεριάδης Αβρααμ Άγγελος κατ -45 κιλά και Νέτσου Σταυρούλα -57 κιλά.
Όλοι οι αθλητές ήθελαν τουλάχιστον 2 νίκες για να ανέβουν τα σκαλιά του βάθρου. Η προσπάθειά τους ήταν άξια συγχαρητηρίων ενώ η πρώτη εμπειρία θα τους μείνει αξέχαστη και θα βάλλει άλλου στόχους στην αθλητική τους πορεία και τη ζωή τους.
Αυτό το Σαββατοκύριακο οι αθλήτριες Μαλίγκα Έλενα και Μπόπτση Αναστασία με τη συνοδεία της προπονήτριας Μπιρόζη Αναστασίας, αγωνίζονται στο Διεθνές Πρωτάθλημα Παγκοσμίου Συμμετοχής που πραγματοποιείται στην Αθήνα στο Ολυμπιακό Στάδιο Λιοσίων.
Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία!