Ο Τομέας Υγείας του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης διοργανώνει σεμινάριο με θέμα «Αντισύλληψη και σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα», την Τετάρτη 20/12, 11:00 η ώρα, στις εγκαταστάσεις του, Βαλαωρίτου 9.

Με εισηγητή τον κο Τανιμανίδη Παναγιώτη, έμπειρο Μαιευτήρα-Χειρούργο- Γυναικολόγο, θα πραγματοποιηθεί μία διεξοδική ενημέρωση αναφορικά στην αντισύλληψη και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, τα αίτια μετάδοσης, την αντιμετώπιση αλλά κυρίως την πρόληψη ενάντια τους.

Δεδομένης της αύξησης του αριθμού των εκτρώσεων στην Ελλάδα, οι οποίες αγγίζουν τις 300.000 ετησίως από κορίτσια κάτω των 18 ετών, σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, η ενημέρωση για τις σύγχρονες αντισυλληπτικές μεθόδους καθίσταται εξίσου επιτακτική με την πληροφόρηση για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η έγκυρη πληροφόρηση για την αντισύλληψη, την πρόληψη και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, σε συνδυασμό με την γνωστοποίηση των κινδύνων που ελλοχεύει η έλλειψη ενημέρωσης και μη λήψης προφυλάξεων.

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται προς όλους τους σεξουαλικά ενεργούς πολίτες και κυρίως τους νέους, για να τονιστεί ότι η απόλαυση της ερωτικής ζωής συμπορεύεται με την ασφάλεια και πρόληψη που απαιτείται πριν και κατά τη διάρκεια της επαφής. Η Υγεία είναι εκείνο το στοιχείο που χρειάζεται κάθε ζωντανός οργανισμός για μία ισορροπημένη ζωή, ενώ η γνώση και η ενημέρωση καθίστανται αναγκαίες για τη διατήρησή της.