«Αγαπητοί φίλοι και μέλη του συλλόγου.

Εμείς, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που εσείς εμπιστευτήκατε ως νόμιμους εκπροσώπους του Εδεσσαϊκού Θεάτρου, πριν 2 χρόνια, δώσαμε μια υπόσχεση. Να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να συνεχιστεί η δημιουργική πορεία του συλλόγου. Για κάποιους από μας ήταν υπέρβαση, ήταν μια πρόκληση καθώς μέλη της Διοίκησης κλήθηκαν να εργαστούν και να βαδίσουν σε πρωτόγνωρα γι αυτούς μονοπάτια. Με αίσθημα ευθύνης, αντικρούοντας δυσμενείς καταστάσεις και πολλές φορές ερχόμενοι αντιμέτωποι με καταστάσεις ενάντια στα προσωπικά μας πιστεύω, καταφέραμε και υπερασπιστήκαμε τη θέση και το ρόλο που μας εμπιστευτήκατε με κύριο γνώμονα πάνω απ’ όλα το συμφέρον του συλλόγου. Υπηρετήσαμε με υπευθυνότητα, αξιοπρέπεια, εντιμότητα και κυρίως με ανιδιοτέλεια το Εδεσσαϊκό Θέατρο. Πιστεύουμε ότι ανταποκριθήκαμε στα καθήκοντα που μας αναθέσατε και φανήκαμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κάτω από τις όποιες συνθήκες διαμορφώνονταν από το διοικητικό και οικονομικό πλαίσιο, εντός του οποίου λειτουργεί ο σύλλογος. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε ήταν σημαντικές, καθώς οφείλονταν, κατά κύριο λόγο, στην έλλειψη των απαραίτητων κονδυλίων. Ωστόσο, με οργάνωση, μεθοδικότητα και αξιοποιώντας όσα μέσα είχαμε στη διάθεσή μας, δουλέψαμε για να υπηρετήσουμε την αποστολή που μας ανατέθηκε, προσφέροντας εθελοντική εργασία, προσωπικό κόπο και χρόνο. Ορίσαμε στόχους και τους επιτύχαμε σε μεγάλο βαθμό. Είχαμε τη θέληση και προσπαθήσαμε να ανταπεξέλθουμε σε ότι προγραμματίσαμε. Αξιοποιήσαμε κάθε παρουσιαζόμενη ευκαιρία για υποδομές. Αφιερώσαμε μέρος του χρόνου μας σε πρόβες, σκέψεις, αναλύσεις, αντιθέσεις, συγκρούσεις. Κάθε επίτευγμα ήταν ένα ακόμα μάθημα, όχι χωρίς πληγές, όχι χωρίς παραλήψεις και λάθη. Σκληρή δουλειά, συντονισμός, συνεργασία, αποτελεσματικότητα. Με βάση αυτές τις αξίες πορευθήκαμε και επιτύχαμε πράγματα αρκετά και σημαντικά σε πολλούς τομείς, προσθέτοντας ένα ακόμη λιθαράκι στο οικοδόμημα που λέγεται Εδεσσαϊκό Θέατρο.
Παραστάσεις από την Παιδική και την Κεντρική Σκηνή, ίδρυση Νεανικής Σκηνής, δρώμενα από το Θεατρικό Εργαστήρι, καθιέρωση Θεατρικής Βραδιάς, διοργάνωση βιωματικών σεμιναρίων, δημιουργία Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου με έδρα την Έδεσσα, δυναμική παρουσία σε εκδηλώσεις του Δήμου, συμμετοχές και διακρίσεις στο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Κορίνθου, συνεργασίες με άλλους συλλόγους ή φορείς και τόσα άλλα συμπεριλαμβάνονται στις δράσεις της διετούς μας θητείας.
Τονίσαμε εκτός από το πολιτιστικό, το κοινωνικό προφίλ του συλλόγου, στηρίζοντας ή δημιουργώντας φιλανθρωπικές εκδηλώσεις. Ανταποκριθήκαμε στις επιτακτικές ανάγκες που προέκυψαν, αναπτύσσοντας ιδιαίτερα τόσο την καλλιτεχνική δημιουργία μέσα από παραστάσεις και δρώμενα, όσο και την κοινωνική προσφορά συμμετέχοντας ή στηρίζοντας δράσεις άλλων συλλόγων και φορέων φιλανθρωπικού ή κοινωνικού χαρακτήρα. Ανταποκριθήκαμε στα αιτήματα όλων όσων μας ζήτησαν υλικοτεχνική υποστήριξη. Ανταποκριθήκαμε στις περισσότερες προσκλήσεις άλλων συλλόγων και φορέων και εκπροσωπήσαμε το Εδεσσαϊκό Θέατρο στις εκδηλώσεις που διοργάνωσαν. Διαθέσαμε το ανθρώπινο δυναμικό του συλλόγου μας στις υπηρεσίες όλων όσων μας το ζήτησαν και συνεργαστήκαμε άψογα μαζί τους. Παράλληλα, θέσαμε τις βάσεις για μια καλύτερη πορεία την επόμενη περίοδο ελπίζοντας η νέα Διοίκηση που θα προκύψει από τις εκλογές να θέσει νέες και ισχυρότερες, ώστε το Εδεσσαϊκό Θέατρο να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου και κυρίως στις καρδιές του Θεατρόφιλου κοινού.
Όλα αυτά δεν τα καταφέραμε μόνοι μας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους όσοι συνέβαλαν στην επίτευξη των στόχων μας και στήριξαν το Εδεσσαϊκό Θέατρο οικονομικά και κυρίως ηθικά. Την αναπληρώτρια Αντιπεριφερειάρχη κα Αηδονά και τους Περιφερειακούς Σύμβουλους, τον Δήμο Έδεσσας και τη ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε., τις Αρχές του τόπου και τους επίσημους φορείς, τα ΜΜΕ, τους χορηγούς, τα Προεδρεία άλλων συλλόγων και φορέων, όλους όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους στις εκδηλώσεις μας, όλους όσοι συνεργάστηκαν μαζί μας, το Θεατρόφιλο κοινό, τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου.
Φίλες και φίλοι, είχα το προνόμιο να ηγηθώ ικανών, δημιουργικών, έντιμων, αξιόπιστων και αφοσιωμένων ανθρώπων, ανθρώπων με ανησυχίες, σκέψεις, θέσεις, μεράκι και πολύ κέφι. Μοιράστηκα μαζί τους τις επιτυχίες, τις αποτυχίες, τις αγωνίες, το όραμα, τις προκλήσεις της δημιουργίας και το στόχο να χτίσουμε μαζί μια δυναμική, καινοτόμο, ποιοτική πορεία, με εντιμότητα, αίσθημα ευθύνης και απόλυτο σεβασμό στην ιστορική πορεία του συλλόγου και των ιδρυτών του. Ελπίζω να φάνηκα αντάξια της αγάπης και της εμπιστοσύνης σας. Χωρίς ίχνος υπερβολής και υπεροψίας, τολμώ να πω πως είμαι περήφανη για ότι καταφέραμε.»
Εκ μέρους του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου, εύχομαι σε όλους Χρόνια Πολλά, καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία και ευημερία.
Σας ευχαριστώ.
Με εκτίμηση
Δέσποινα Μ. Οτουντζίδου

«ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ Ε.Θ.»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εδεσσαϊκού Θεάτρου καλεί τα μέλη του το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017 στο εντευκτήριο του συλλόγου και ώρα 19:00 μ.μ. όπου θα πραγματοποιηθεί η τακτική γενική συνέλευση με θέματα :
o Διοικητικός Απολογισμός διετίας 2016-2017
o Οικονομικός Απολογισμός διετίας 2016-2017
o Εκλογές για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Σε περίπτωση μη απαρτίας η επαναληπτική εκλογοαπολογιστική συνεδρίαση θα γίνει την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 19:00μ.μ