Συλλήψεις για ναρκωτικά •

Συνελήφθησαν προχθές (13-12-2017) το πρωί σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, δύο ημεδαποί ηλικίας 47 και 45 ετών, για αγοραπωλησία ναρκωτικών. Ειδικότερα, στην κατοχή του 47χρονου βρέθηκαν 2 ναρκωτικά δισκία, τα οποία όπως προέκυψε από την έρευνα, προμηθεύτηκε νωρίτερα από τον 45χρονο. Στη συνέχεια εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο 45χρονος και σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 49 ναρκωτικά δισκία, ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 20,3 γραμμαρίων, χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, ως προερχόμενο από την πώληση ναρκωτικών και στην κατοχή του ένα κινητό τηλέφωνο, που χρησιμοποιούσε για την παράνομη δραστηριότητά του.

• Συνελήφθη προχθές (13-12-2017) το μεσημέρι σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, ένας 37χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 48 ναρκωτικά δισκία που κατείχε χωρίς ιατρική συνταγή, μικροποσότητα κάνναβης, αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων και 350 γραμμάρια λαθραίου καπνού.
Εξιχνίαση κλοπής
Σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας, σε βάρος 24χρονης ημεδαπής, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, την 3-12-2017 σε περιοχή της Πέλλας, προσέγγισε 84χρονη ημεδαπή προσποιούμενη συγγενικό της πρόσωπο και αφαίρεσε από την κατοχή της μία χρυσή αλυσίδα αξίας 500 ευρώ, η οποία βρέθηκε στην κατοχή της και αποδόθηκε στην παθούσα.
Συλλήψεις για κλοπές
• Συνελήφθησαν χθες (14-12-2017) το μεσημέρι σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σιδηροκάστρου, τρεις ανήλικες ημεδαπές, διότι ενεργώντας από κοινού, αφαίρεσαν με τη μέθοδο της απασχόλησης από την κατοχή 82χρονου, μια τσάντα με βιντεοκάμερα αξίας 600 ευρώ, η οποία βρέθηκε στην κατοχή τους και αποδόθηκε.
• Συνελήφθη προχθές (13-12-2017) το μεσημέρι στις Σέρρες, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σερρών, ένας 36χρονος ημεδαπός, διότι νωρίτερα αφαίρεσε από χώρο γραφείου ένα κινητό τηλέφωνο ιδιοκτησίας 56χρονης, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του και αποδόθηκε. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών.
• Συνελήφθη προχθές (13-12-2017) το μεσημέρι σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, 36χρονη ημεδαπή, διότι νωρίτερα μπήκε σε χώρο γραφείων και αφαίρεσε ένα κινητό τηλέφωνο ιδιοκτησίας 44χρονης, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή της και αποδόθηκε. Επιπλέον, στην κατοχή της 36χρονης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 19 ναρκωτικά δισκία και μικροποσότητα ηρωίνης. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών.
Συλλήψεις για καταδικαστικές αποφάσεις
• Συνελήφθη χθες (14-12-2017) το απόγευμα σε περιοχή της Χαλκιδικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Χαλκιδικής, 25χρονος υπήκοος Ρωσίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών, για το αδίκημα της ληστείας. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου.
• Συνελήφθη χθες (14-12-2017) σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, 34χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βέροιας, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 10 μηνών και χρηματική ποινή, για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πύδνας – Κολινδρού.
Συλλήψεις για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων

Συνελήφθησαν προχθές (13-12-2017) το μεσημέρι στην Κατερίνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, 43χρονη υπήκοος Ρωσίας και 65χρονος ημεδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων. Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος με προσωρινά υπεύθυνη την 43χρονη, διαπιστώθηκε να διενεργούνται παράνομα τυχερά παίγνια (φρουτάκια) μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών που ήταν εγκαταστημένοι στο κατάστημα και να συμμετέχει σε αυτά ως παίκτης ο 65χρονος. Από το χώρο του καταστήματος κατασχέθηκαν 2 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ένας από τους οποίους κεντρικός υπολογιστής (server), ενώ από την κατοχή των συλληφθέντων κατασχέθηκε συνολικό χρηματικό ποσό των 145 ευρώ. Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε, συμπεριλαμβάνεται και 68χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης του καταστήματος που απουσίαζε κατά τον έλεγχο.

Συλλήψεις για παράβαση του τελωνειακού κώδικα
• Οι συνεχείς έλεγχοι των αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Προμαχώνα, είχαν ως αποτέλεσμα να συλληφθούν προχθές (13-12-2017) το πρωί στον Προμαχώνα 4 άτομα, σε διαφορετικές περιπτώσεις, για παράβαση της νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν:
 Ένας 40χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει με όχημα, 78 πακέτα τσιγάρων, χωρίς να καταβληθούν οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.
 Ένας 36χρονος ημεδαπός, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει με όχημα, 19,7 λίτρα αλκοολούχων ποτών, χωρίς να καταβληθούν οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.
 Ένας 27χρονος υπήκοος Ρουμανίας, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει με όχημα, 40 λίτρα πετρέλαιο σε δοχεία, χωρίς να καταβληθούν οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.
 Ένας 64χρονος ημεδαπός, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει με όχημα, 80 λίτρα οινοπνευματωδών ποτών σε δοχεία, χωρίς να καταβληθούν οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.
Τα παραπάνω λαθραία προϊόντα κατασχέθηκαν, όπως επίσης και τα οχήματα των συλληφθέντων.

• Συνελήφθη χθες (14-12-2017) το μεσημέρι στον Προμαχώνα, από αστυνομικούς της Ομάδας Αντιμετώπισης – Δίωξης Λαθρεμπορίου της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, 38χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει με όχημα, 213 φιάλες με συνολικά 146,7 λίτρα αλκοολούχων ποτών, χωρίς να έχουν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί, οι οποίες κατασχέθηκαν, όπως και το παραπάνω όχημα.