Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη πραγματοποίησε επισκέψεις την Τετάρτη 27 και την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου στα Νοσοκομεία Γιαννιτσών και Έδεσσας και στο Κέντρο Υγείας Αριδαίας.


Πιο συγκεκριμένα την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου η κ. Τζάκρη επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Γιαννιτσών όπου συνοδευόμενη από τον Αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου Πέλλας κ. Αλέξανδρο Βουρδισλή περιηγήθηκε σε όλες τις κλινικές και αντάλλαξε ευχές με τους νοσηλευόμενους ασθενείς, τους συνοδούς τους, καθώς και το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό και τους εργαζομένους στην Διοίκηση του Νοσοκομείου.
Εντός του 2017 αναβαθμίστηκε το εύρος και η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, καθώς από την 15η Νοεμβρίου άρχισε η πλήρης και κανονική επαναλειτουργία της Ψυχιατρικής Κλινικής. Υπενθυμίζεται ότι η ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Γιαννιτσών είχε διακόψει την λειτουργία της πριν από τέσσερα χρόνια λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού.
Η επαναλειτουργία της ψυχιατρικής κλινικής κατέστη δυνατή μετά την πρόσληψη δύο μόνιμων ιατρών Επιμελητών Β – ψυχιάτρων (υπάρχει ήδη ένας συντονιστής Διευθυντής) και την διάθεση από την 3η ΥΠΕ ενός επικουρικού ιατρού ψυχιάτρου από το ΠΕΔΥ Γιαννιτσών (πρώην ΙΚΑ) τόσο για την πραγματοποίηση εφημεριών όσο και για πρωινό ωράριο, αλλά και την διάθεση ενός δεύτερου επικουρικού ιατρού ψυχιάτρου από το ΠΕΔΥ Θεσσαλονίκης για εφημερίες και πρωινό ωράριο επίσης.
Επιπλέον, έχει ήδη δρομολογηθεί η διαδικασία για την πρόσληψη ενός επικουρικού ιατρού για την Ψυχιατρική Κλινική Γιαννιτσών, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία πρόσληψης τέταρτου μόνιμου ιατρού ψυχιάτρου -Επιμελητή Β για την εν λόγω κλινική, διαδικασία η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των πρώτων μηνών του 2018.
Επιπλέον, από την 15η-11-2017 ξεκίνησε την λειτουργία του το Ογκολογικό Τμήμα της Παθολογικής Κλινικής καθώς προσελήφθη για πρώτη φορά επικουρικός ιατρός ογκολόγος στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα που ήρθε να καλύψει τις ανάγκες των ογκολογικών (καρκινοπαθών) και χημειοθεραπευόμενων ασθενών της περιοχής, αναβαθμίζοντας παράλληλα τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας του Νοσοκομείου, καθώς ενισχύεται σημαντικά η λειτουργία του.
Όπως μάλιστα ενημέρωσε ο Αναπληρωτής Διοικητής την κ. Τζάκρη, το Νοσοκομείο αναμένεται να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο με μόνιμο ιατρικό προσωπικό εφόσον ολοκληρώνεται άμεσα (εντός του Ιανουαρίου) η διαδικασία για την πρόσληψη ενός δερματολόγου και ενός βιοπαθολόγου.
Την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου η κ. Τζάκρη επισκέφτηκε το Νοσοκομείο της Έδεσσας και πραγματοποίησε συνάντηση με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Πέλλας κ. Χρήστο Σμία.
Ο κ. Σμίας ενημέρωσε την κ. Τζάκρη ότι ολοκληρώνονται άμεσα οι διαδικασίες για την πρόσληψη στο Νοσοκομείο Έδεσσας ενός μονίμου ιατρού ειδικότητας χειρουργού και ενός μονίμου ιατρού ειδικότητας αναισθησιολόγου για την ενίσχυση των χειρουργείων, ενώ μετά την αποχώρηση του Διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής θα προκηρυχθεί άμεσα η θέση του Διευθυντή Παιδιατρικής του Νοσοκομείου.
Επιπλέον, αμέσως μετά την έγκριση του Προϋπολογισμού του 2018 το Νοσοκομείο Έδεσσας θα προβεί άμεσα στην πρόσληψη ενός επικουρικού ιατρού ειδικότητας ακτινολόγου και ενός επικουρικού ιατρού ειδικότητας παιδιάτρου και μετά την πρόσληψη δύο ειδικευόμενων ιατρών παιδιάτρων που έχει ήδη πραγματοποιηθεί και την κάλυψη της θέσης του Διευθυντή της Παιδιατρικής θα ενισχυθεί σημαντικά η παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Έδεσσας.
Ο κ. Σμίας ενημέρωσε ακόμη την κ. Τζάκρη ότι έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της νέας πτέρυγας που θα στεγάσει την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και μετά την προμήθεια του Μηχανήματος Αντίστροφης Όσμωσης από την προμηθεύτρια εταιρεία εντός του Γενάρη μέχρι τις αρχές του Φλεβάρη θα πραγματοποιηθεί η μετεγκατάσταση στην νέα πτέρυγα.
Όσον αφορά δε την προμήθεια του αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο της Έδεσσας μέχρι τις 15-1-2018 θα ολοκληρωθούν οι προσφορές, ενώ για την προμήθεια του αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών μέχρι τις 31-12 η 3η ΥΠΕ θα έχει αποστείλει όλα τα έγγραφα για να υπογραφεί σύμβαση με το πρόγραμμα INTEREG.
Την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου η κ. Τζάκρη πραγματοποίησε επίσης επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Αριδαίας. Εκεί την υποδέχτηκε η Διευθύντρια του Κ.Υ.Α. κ. Στέλλα Φωτοπούλου και της έθεσε το πρόβλημα θέρμανσης που αντιμετωπίζει το Κ.Υ.Α. εξαιτίας της βλάβης σε 15 σώματα καλοριφέρ, καθώς επίσης και το πρόβλημα αντικατάστασης των σωληνώσεων και του κόστους αγοράς των χρωμάτων για τον ελαιοχρωματισμό του Κ.Υ.Α. εφόσον το Κ.Υ.Α. διαθέτει τεχνικό προσωπικό που μπορεί να προβεί στον ελαιοχρωματισμό.
Αμέσως η κ. Τζάκρη επικοινώνησε με τον υποδιοικητή της 3ης ΥΠΕ κ. Αγάπιο Γαβριηλίδη του έθεσε τα ζητήματα που της γνωστοποίησε η διευθύντρια του Κ.Υ.Α. και έλαβε τις εξής απαντήσεις:
1. Σε συνέχεια του δελτίου αναγγελίας βλάβης του Κ.Υ. Αριδαίας με αριθμό πρωτ. Γ3-Φ7-οικ.919/2-11-2017 με θέμα «προβλήματα στα θερμαντικά σώματα – ΚΥ Αριδαίας» και επιτόπιου ελέγχου που πραγματοποιήθηκε από τις τεχνικές υπηρεσίες της 3ης ΥΠΕ στις 5 Δεκεμβρίου αποφασίστηκε σε συνεργασία με την διοίκηση του Κέντρου Υγείας η αντικατάσταση 15 θερμαντικών σωμάτων και η σχετική δαπάνη εγκρίθηκε από τον Υποδιοικητή της 3Ης ΥΠΕ κ. Αγάπιο Γαβριηλίδη στις 7-12-2017 κατόπιν λήψεως οικονομικών προσφορών.
2. Για την αντικατάσταση των σωληνώσεων και τον ελαιοχρωματισμό θα πρέπει να προηγηθεί επίσης τεχνική έκθεση και δεν έχει αποσταλεί σχετικό αίτημα από το Κ.Υ.Α.