Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με αφορμή την παραπομπή της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο λόγω της μη μεταφοράς στο Εθνικό Δίκαιο της ευρωπαϊκής οδηγίας για το Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή κυβέρνηση της αυταπάτης συνηθίζει προκλητικά να αυτοαποθεώνεται. Καταγγέλλοντας μονίμως, τους «κακούς προηγούμενους» αδιαφορεί ακόμη και για την εκπλήρωση των πιο απλών συμβατικών της υποχρεώσεων.

Το 2014 επί ελληνικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση η κυβέρνηση Σαμαρά ολοκλήρωσε τις διαπραγματεύσεις και εγκρίθηκε ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός, που αποτελεί τη βάση για την Εφαρμογή της στρατηγικής για τη «Γαλάζια Ανάπτυξη». Ένα καινοτόμο εργαλείο πολιτικής που έχει στόχο την Ανάπτυξη.

Το μόνο που απόμενε στην κυβέρνηση Τσίπρα, που προέκυψε το 2015, ήταν η μεταφορά της σχετικής οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Εθνικό μας Δίκαιο. Η έχουσα την «αποκλειστικότητα στην περιβαλλοντολογική ευαισθησία», κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τρία χρόνια τώρα έπραξε ουδέν.

Αποτέλεσμα, αφενός η παραπομπή της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και αφετέρου ένα επαπειλούμενο βαρύτατα πρόστιμο ύψους 31.416 ευρώ ημερησίως.»