Στη συζήτηση για την «Ευρωπαϊκή Στρατηγική για την Αναπηρία» παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, τονίζοντας τα παρακάτω:

«Τα ευχολόγια της έκθεσης του Ευρωκοινοβουλίου για την αναπηρία, παρότι ξεκινούν με βάση πραγματικά προβλήματα, τελικά έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την πραγματικότητα : το σύστημα δεν αφήνει έξω από τα θύματά του ούτε τους ανάπηρους των οποίων η κατάσταση χειροτερεύει, σαν αποτέλεσμα της πολιτικής Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυβερνήσεων. Με στόχο : «ψίχουλα» για τις περιπτώσεις ακραίας φτώχειας και δραστικές περικοπές στην ικανοποίηση των ιδιαίτερων αναγκών των αναπήρων.
Καταντά δε πρόκληση για την Ελλάδα όπου μεθοδεύονται από κουαρτέτο και κυβέρνηση νέες περικοπές σε συντάξεις, επιδόματα και άλλες παροχές αναπηρίας, μεθοδευμένα πετσοκόβονται τα ποσοστά αναπηρίας από τις κρατικές υπηρεσίες, υποχρηματοδοτούνται και κλείνουν κρατικές δομές για αναπήρους. Ο νεόκοπος όρος «λειτουργική αναπηρία» χρησιμοποιείται σαν κόφτης αναγκαίων παροχών, για «ενεργό γήρανση» και των αναπήρων δηλ. δουλειά όσο αντέχουν.
Μπροστά στην εκμετάλλευση των αναγκών των αναπήρων από ιδιωτικά συμφέροντα με την επίκληση της «προσβασιμότητας στην αγορά» απαιτείται οργανωμένη πάλη για ολοκληρωμένο αποκλειστικά κρατικό σύστημα προστασίας των αναπήρων, ικανοποίησης όλων των αναγκών τους».