Απονομή του βραβείου Ζαχάρωφ 2017 στη δημοκρατική αντιπολίτευση της Βενεζουέλας -Τετάρτη στις 12μ (ώρα Γαλλίας)

Η δημοκρατική αντιπολίτευση της Βενεζουέλας θα λάβει το βραβείο Ζαχάρωφ του ΕΚ για την ελευθερία της σκέψης σε ειδική τελετή την Τετάρτη το μεσημέρι στο Στρασβούργο.

Το Brexit στο επίκεντρο της συζήτησης ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν την Τετάρτη τα ζητήματα της άμυνας, της κοινωνικής πολιτικής, της εκπαίδευσης, της μετανάστευσης και των διαπραγματεύσεων για το Brexit με τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς, και τον κύριο διαπραγματευτή της EΕ για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ.

Panama Papers: Το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής του ΕΚ

Η καλύτερη ρύθμιση των χρηματοπιστωτικών διαμεσολαβητών, η προστασία αυτών που αποκαλύπτουν τα σκάνδαλα και η υιοθέτηση ενός σαφούς ορισμού για τους φορολογικούς παραδείσους περιλαμβάνονται στις προτάσεις του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής του ΕΚ.

Παράταση και πρόσθετα κονδύλια στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων

Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI) θα παραταθεί μέχρι το 2020 και θα λάβει πρόσθετα κονδύλια για τη χρηματοδότηση περισσότερων έργων στα ευρωπαϊκά κράτη μέλη, εφόσον λάβει το πράσινο φως από την ολομέλεια την Τρίτη.

Το ΕΚ αποφασίζει για το αν θα ασκήσει βέτο στη χρήση φωσφορικών αλάτων στον κατεψυγμένο γύρο

Το ΕΚ θα αποφασίσει εάν θα ασκήσει βέτο στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να επιτραπεί η χρήση φωσφορικών αλάτων στον κατεψυγμένο γύρο, κάτι που εγείρει σημαντικές ανησυχίες για την υγεία.

Μεταρρύθμιση της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής της ΕΕ

Οι επικείμενες μεταρρυθμίσεις για την απλούστευση της γεωργικής πολιτικής της ΕΕ και την ενίσχυση της διαπραγματευτικής δύναμης των αγροτών έναντι των σουπερμάρκετ, θα συζητηθούν στο ΕΚ τη Δευτέρα και θα ψηφιστούν την Τρίτη.

Συζήτηση για τη βελτίωση της διαχείρισης καταστροφών στην ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει την Τετάρτη στο ΕΚ την πρότασή της για την ενίσχυση και επιτάχυνση της διασυνοριακής βοήθειας σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών

Συζήτηση για την επέκταση του χώρου Σένγκεν

Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν την Τετάρτη το απόγευμα τους τρόπους διεύρυνσης και ενίσχυσης του χώρου Σένγκεν με την είσοδο της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και της Κροατίας.