H Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει ενεργά την 27η DETROP BOUTIQUE-Διεθνή Έκθεση Τροφίμων, Ποτών, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Συσκευασίας και την παράλληλη 8η ARTOZYMA – Διεθνή Έκθεση Αρτοποιίας, Ζαχαροπλαστικής, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Έτοιμων Προϊόντων, όπου θα συμμετάσχει με εκθετήριο χώρο. Οι δύο εκθέσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 24 έως τις 26 Φεβρουαρίου 2018 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της HELEXPO στη Θεσσαλονίκη.

Προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή οργάνωση και συμμετοχή στις συγκεκριμένες εκθέσεις, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καλεί τις επιχειρήσεις που βρίσκονται στα διοικητικά της όρια και επιθυμούν να προβάλλουν τα προϊόντα τους μέσα από το 200 τ.μ. περίπτερο της Π.Κ.Μ. (ξεχωριστό stand 6 τ.μ για κάθε επιχείρηση), να δηλώσουν συμμετοχή το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από την Παρασκευή 29/12/2017.
Οι επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν θα πρέπει να έχουν διασφαλισμένη φυσική παρουσία εκπροσώπησης των προϊόντων τους καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης. Τονίζεται ότι η έκθεση δεν θα έχει και εμπορικό χαρακτήρα.
Όσες επιχειρήσεις θα συμμετάσχουν με ευαλοίωτα προϊόντα (γαλακτοκομικά/τυροκομικά, αλλαντικά, προϊόντα κρέατος κλπ) θα πρέπει να μεριμνήσουν, φέρνοντας το δικό τους ψυγείο. Για όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να νοικιάσουν ψυγείο, το κόστος θα βαρύνει τις ίδιες τις επιχειρήσεις.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα προβεί σε ενοικίαση χώρου στα Περίπτερα 8 και 12 της DETROP-BOUTIQUE και στα περίπτερα της ARTOZYMA. Ο εξοπλισμός του εκθεσιακού χώρου θα αποτελείται από συστήματα αλουμινίου octanorm ύψους 2,5 μέτρα, πάνελ δερματίνης χρώματος μαύρου, λευκού, γκρίι και οξιάς, επωνυμία σε επιγραφή, σκαμπώ λευκό ή μαύρο, τραπέζι, infodesk, βιτρίνες, καρέκλες, ράφια, μοκέτα, επαρκή-καλαίσθητο-άρτιο φωτισμό με τρεις τουλάχιστον προβολείς, πρίζες. Συμπεριλαμβάνονται επίσης οι λειτουργικές δαπάνες των περιπτέρων (παροχή και σύνδεση ρεύματος, νερό, καθαριότητα, φύλαξη, σύνδεση Ίντερνετ κ.ά.), αποκομιδή και απομάκρυνση συσκευασιών και απορριμμάτων κ.α. Θα υπάρχει διακριτός χώρος γευσιγνωσίας και live cooking και tasting event με προϊόντα των συμμετεχόντων εταιρειών σε ειδικό χώρο. Επίσης, θα γίνουν προσκλήσεις αγοραστών και θα διοργανωθούν από τον ανάδοχο συναντήσεις b2b. Τέλος, θα λειτουργεί μια reception για την υποδοχή των επισκεπτών.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καλύπτει την ενοικίαση χώρου στο περίπτερο 12 και στα περίπτερα της ARTOZYMA και τη διαμόρφωσή του χώρου με τον βασικό εξοπλισμό (διαχωριστικά, μετόπη με την επιγραφή του εκθέτη, αριθμό του stand, μοκέτα, 1 infodesk, 1 καρέκλα, 2 ράφια, γενική καθαριότητα, μια πρίζα, δέκα ηλεκτρικά σποτ, κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος) και συμβολική οικονομική συμμετοχή 330 € (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) για κάθε stand 6 τετραγωνικών μέτρων.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καλύπτει την ενοικίαση χώρου στο περίπτερο 8 “Cheese & Wine” και τη διαμόρφωσή του με αναβαθμισμένη δομή (δάπεδο Μοκέτα Alma Elea, χρώματος ανοιχτού μπεζ, ΔΟΜΗ σύστημα αλουμινίου Octanorm (Η:2.50m), ΠΛΗΡΩΣΗ panels δερματίνης μαύρου χρώματος σε συνδυασμό με OSB, ΜΕΤΩΠΗ σύστημα αλουμινίου Octanorm με πλήρωση panels δερματίνης μαύρου χρώματος, ΕΠΙΓΡΑΦΗ επωνυμία εταιρίας σε οβάλ επιγραφή, ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ Info – αλουμινίου σε συνδυασμό με OSB, ένα σκαμπό, δύο ράφια (1,00×0,30 μ), ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ ένα πολύπριζο 500W δύο θέσεων, τρία HQI, ΒΙΤΡΙΝΑ 1 τεμ. με 3 γυάλινα ράφια και συμβολική οικονομική συμμετοχή 450 € (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) για κάθε stand 6 τετραγωνικών μέτρων.
Οι αιτήσεις συμμετοχής των ενδιαφερομένων θα πρέπει να αποστέλλονται συμπληρωμένες στa e-mail: [email protected] και [email protected] ή στο fax: 2313330044.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα στελέχη του tμήματος Προβολής Αγροτικών Προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Γ. Καραλή (ηλ. 2313330350), Κ. Ευγενίου (ηλ. 2313330429) και κ. Γ. Φανέλη (τηλ. 2313330428).

Οι εκθέσεις
Σκοπός της συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην 27η DETROP BOUTIQUE και την 8η ARTOZYMA είναι να γίνει η δικτύωση και γνωριμία των επαγγελματιών του κλάδου των τροφίμων και ποτών από την Ελλάδα και το διεθνή χώρο με τα προϊόντα που παράγονται από επιχειρήσεις σε όλες τις περιφερειακές ενότητες και με τους παραγωγούς τους, να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η ευκαιρία να ενημερωθούν οι καταναλωτές για τα πιστοποιημένα προϊόντα της Περιφέρειάς μας και να αναδειχθούν, προβληθούν και προωθηθούν σε νέες αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού τα μοναδικά ποιοτικά αγροδιατροφικά μας προϊόντα που προσδιορίζουν την ισχυρή ταυτότητα του πρωτογενή τομέα της Κεντρικής Μακεδονίας.
Η 27η DETROP και η 8η ARTOZYMA απευθύνονται σε εξωστρεφείς επιχειρήσεις μικρού και μεσαίου μεγέθους που ασχολούνται με την παραγωγή ποιοτικών, παραδοσιακών και πιστοποιημένων προϊόντων. Κατά τη διάρκεια του τριημέρου των εκθέσεων θα πραγματοποιηθούν καινοτόμες παράλληλες εκδηλώσεις με γνώμονα την εξωστρέφεια, οι οποίες θα αφορούν θεματικά εστιατόρια, σεμινάρια και διαδραστικές συζητήσεις, καθώς και ξεχωριστά εκθετήρια καινοτόμων προϊόντων.
Μέσω της έκθεσης παρέχεται στους εκθέτες η προοπτική άμεσων επαγγελματικών συνεργασιών και συμφωνιών κατά τη διάρκεια των 5.500 προκαθορισμένων επιχειρηματικών ραντεβού και των επαφών τους με τις 300 ομαδικές αποστολές εμπορικών επισκεπτών από Αίγυπτο, Αμερική, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ινδία, Ισπανία, Ιταλία, Καναδά, Ντουμπάι, Ολλανδία, Ρωσία, Σαουδική Αραβία Σουηδία και φυσικά από όλες τις Βαλκανικές χώρες. Σε προηγούμενες εκθέσεις υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από όλες τις αλυσίδες σουπερμάρκετ της Ελλάδας και από εισαγωγείς, χονδρεμπόρους, καταστήματα deli κ.ά.