– ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΡΓΩΝ
– ΕΠΑΦΕΣ ΣΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 17 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ
– ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Σημαντικά θέματα του Δήμου Αλμωπίας προώθησε ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Μπίνος κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ και Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Χρήστο Γεωργίου.
Αρχικά, υπήρξε συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη και τον Γενικό Γραμματέα κ. Πουλάκη Κωνσταντίνο παρουσία της Βουλευτή κ. Θεοδώρας Τζάκρη. Συζητήθηκε η χρηματοδότηση έργων από το πρόγραμμα του Υπουργείου, που αφορούν περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες. Επίσης, ο Υπουργός ενημέρωσε τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, ότι η χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών θα αυξηθεί κατά 10% από το 2018. Παράλληλα, ο Δήμαρχος τον ενημέρωσε για κάποια ζητήματα που υπάρχουν στη λειτουργία της Τεχνικής Υπηρεσίας, όπως η ανάγκη για πρόσληψη Τοπογράφου.


Στη συνέχεια, υπήρξε επαφή με στελέχη του Ελεγκτικού Συνεδρίου και την κ.Τζάκρη με κεντρικό θέμα συζήτησης την πληρωμή του τετραμήνου των 17 συμβασιούχων των Λουτρών. Σε αυτή την προσπάθεια θα μεσολαβήσει η Βουλευτής κ. Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία συμμετείχε στη συνάντηση. Όπως τόνισε ο Δήμαρχος, πρόκειται για δεδουλευμένα των εργαζομένων και γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να λυθεί το πρόβλημα. Ο κ. Μπίνος σε δήλωσή του γι’ αυτό το θέμα ανέφερε: «Εμείς προσπαθούμε να έχουμε αποτέλεσμα στις διαδικασίες και σε καμία περίπτωση δεν παίζουμε με τον πόνο των εργαζομένων. Αντίθετα, στόχος μας είναι να λύσουμε το πρόβλημα που έχει προκύψει και γι’ αυτό είμαστε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό τους με συγκεκριμένες ενέργειες, που ευελπιστώ ότι θα έχουν θετικό αποτέλεσμα».
Επίσης, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη Βουλευτή κ. Θεοδώρα Τζάκρη, σχετικά με την εξασφάλιση χρηματοδότησης για την αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας. Η Δημοτική Αρχή σχεδιάζει τη δημιουργία αθλητικού πολυχώρου και σύμφωνα με την ενημέρωση που υπήρξε, έχει υπάρξει ήδη υπογραφή προέγγρισης από το Υπουργείο Οικονομικών και έχει προωθηθεί το ζήτημα προς υπογραφή από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τον αρμόδιο Υπουργό ΕΣΠΑ. Ο Δήμαρχος σε δήλωσή του ανέφερε πως ευελπιστεί να υπάρξει θετική έκβαση σε αυτό το θέμα έως τα τέλη Δεκεμβρίου.
Τέλος, ο Δήμαρχος επισκέφθηκε τη Βουλή των Ελλήνων, μετά από πρόσκληση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη και της Βουλευτή κ. Θεοδώρας Τζάκρη, όπου συζητήθηκαν διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα που βρίσκονται προ των πυλών και θα αφορούν τους Δήμους και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις.Ο Δήμαρχος κάλεσε τον Υπουργό να επισκεφθεί το Δήμο Αλμωπίας ο οποίος και απάντησε θετικά.