Συνέντευξη Τύπου εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας στο Πολιτιστικό Κέντρο Έδεσσας την Τετάρτη στις 19:20, ανοιχτή για το κοινό, για θέματα που αφορούν την Έδεσσα τη Βεγορίτιδα αλλά και γενικότερα του Νομού με Συντονιστή τον Τάσο Σιώνη.

Ο Γιάννης Σηφάκης είναι από τους λίγους βουλευτές που ασχολήθηκε τόσο με τα προβλήματα της Έδεσσας όσο και της Αριδαίας όλα αυτά τα χρόνια όσο και ότι είναι περισσότερο προσιτός στον κόσμο μιας και βρίσκεται συχνά στο πρόβλημα και κατά συνέπεια στο μάτι του Κυκλώνα προσπαθώντας να επιλύσει και να συγκρουστεί επιλύοντας χρόνια προβλήματα του τόπου μας. Όπως λέει κι ο ίδιος το πρόβλημα του τόπου μας είναι ότι δεν συστρατευόμαστε σε ομάδες για να ζητήσουμε μερικές φορές μέχρι και τα αυτονόητα αλλά και γενικότερα ως πολίτες που ως μονάδες έχουμε απίστευτες δυνατότητες διεκδίκησης αλλά ως σύνολο πολύ δύσκολα τα βρίσκουμε ο ένας με τον άλλον για να διεκδικήσουμε για το γενικότερο καλό. Στο Νομό μας όλες αυτές τις δεκαετίες έχουν περάσει βουλευτές και βουλευτές και στην Έδεσσα έρχονται 5-10 φορές τον χρόνο όταν είναι να κόψουν κάποια κορδέλα ή ως επίσημοι σε κάποια παρέλαση ή έθιμο. Ο Γιάννης Σηφάκης έχει έλθει και έχει μείνει πολύ περισσότερο χρόνο προσπαθώντας να κάνει το κάτι παραπάνω και ως ένα βαθμό σε λίγο χρονικό διάστημα έχει καταφέρει να βάλει πολλά λιθαράκια με το πιο σημαντικό να προσπαθεί, να διαφωνεί, να επικροτεί αλλά να μην μένει με σταυρωμένα τα χέρια.

Επιγραμματικά μερικά από τα θέματα που αναδείχθηκαν από την εισήγηση του βουλευτή και από τις πολλές ερωτήσεις εκ μέρους των ΜΜΕ και των πολιτών που παραβρέθηκαν είναι τα ακόλουθα:

Αξονικός Τομογράφος : Πρωτεργάτης της ιδέας και πολλών προσπαθειών για δημοπράτηση Αξονικού τομογράφου τόσο στην Έδεσσα όσο και στα Γιαννιτσά. Δημοπρατήθηκε τελικά τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου ο αξονικός τομογράφος του Νοσοκομείου Έδεσσας και υπογράφτηκε από τον Διοικητή Χρ. Σμία, την ίδια μέρα η προγραμματική σύμβαση (χρηματοδότηση) με το ΙΝΤΕRREG του αξονικού τομογράφου του Νοσοκομείου Γιαννιτσών.

Μονάδα Τεχνητού Νεφρού : Βλέποντας τις τριτοκοσμικές πραγματικά εικόνες στο υπόγειο του Νοσοκομείου με απόλυτη ευαισθησία και πρωτοβουλίες που πήρε ολοκληρώνεται η μετεγκατάσταση του τεχνητού νεφρού στην Έδεσσα και είναι στην υπηρεσία τους οι περισσότεροι από τους 17 συνολικά μόνιμους Επιμελητές Β’ που προσλήφθηκαν καθώς και οι συμβασιούχοι νοσηλευτές.

Συγκοινωνία : Επιμένει στη χρηματοδότηση των οδικών παρακάμψεων παρά τις δυσκολίες. Να διερευνηθεί η δυνατότητα να ξεκινήσει το έργο η Περιφέρεια από τις εκπτώσεις των οδικών έργων που εκτελεί. Απαραίτητη η ένταξη του προαστιακού στον στρατηγικό σχεδιασμό και η ωρίμανσή του. Βελτίωση των αξόνων προς τις εισόδους για τις εξόδους της χώρας προς Βορρά.

Το ιδιοκτησιακό του Ντερέ, Άγιος Μάρκος και Γαβαλιώτισσας : Όταν στις αρχές του 1990 ήλθαν στο σχέδιο πόλεως της Έδεσσας Ντερέ, Άγιος Μάρκος και Άνω – Κάτω Γαβαλιώτισσα που να γνώριζαν οι ιδιοκτήτες ότι θα είχαν σοβαρό πρόβλημα και πολλοί θα έχαναν την οικία τους επειδή ανήκουν γενικότερα οι χώροι στο δημόσιο. Αρκετοί κάτοικοι των περιοχών αυτών παραβρέθηκαν, αναφέρθηκαν στο πρόβλημα και ενώ είχε συζητηθεί στο παρελθόν για κάποιο νομοσχέδιο όπου θα μπορούσαν να ενταχθούν αυτή τη στιγμή τείνει να επιλυθεί μέσω κτηματολογίου με παρέμβαση του βουλευτή Γιάννη Σηφάκη!

Τουρισμός : Να κρατηθούν ανοιχτοί και οι δύο δρόμοι για το χιονοδρομικό του Καϊμακτσαλάν, πρόταση για πρόσβαση με λεωφορείο στο τρίπτυχο Έδεσσα-Λουτρά Πόζαρ-Λίμνη Βεγορίτιδα-Βόρρας.
Πολύ σημαντική εξέλιξη η ίδρυση για πρώτη φορά, φορέα προστασίας της Βεγορίτιδας!
Να ξαναπροταθεί με σωστή πρόταση η ασφαλτόστρωση του ανεμοδρομίου της Παναγίτσας στην Β’ φάση του ΙΝΤΕRREG.
Σκέψεις για ίδρυση Μουσείου στην Έδεσσα και διεκδίκηση χρηματοδότησης.
Ενθάρρυνση της δημιουργίας ξενοδοχειακής υποδομής στην Έδεσσα και εκμετάλλευση Κανναβουργείου, Ξενία, Φ.Ο.Ε.
Ανάδειξη της ανάγκης αρχαιολογικών ανασκαφών στο Λόγγο μετά από 45 χρόνια απραξίας.

Αγροτικά : Μεγάλη προσπάθεια για την οργάνωση του αγροτικού κόσμου σε οργανώσεις παραγωγών με τα νέα κριτήρια. Σκέψεις για επιστημονική γεωργία, ποιοτική παραγωγή, προστιθέμενη αξία για να επανέλθουμε στις ποιοτικές και απαιτητικές αγορές.
Να οργανωθούν σε συλλόγους και οργανώσεις παραγωγών καθώς και οι κτηνοτρόφοι

Προώθηση του κινηματοθέατρου Μεγάλου Αλεξάνδρου Έδεσσας που παρά τις προσπάθειες χρειάζεται κινητοποίηση φορέων αλλά και πολιτών για γρήγορη απόδοση προς το πολιτιστικό κοινό της πόλης. Υπάρχουν πολλά εμπόδια που πρέπει να τα ξεπεράσουμε διότι με τον ρυθμό που πηγαίνουμε ίσως ούτε το 2019 δεν θα αξιωθούμε να το δούμε!

Ο βουλευτής ζήτησε τη συνεργασία όλων για την προώθηση λύσης στα σοβαρά προβλήματα του Νομού που όμως με τις κατάλληλες ενέργειες και διεκδικήσεις όλα μπορούν να γίνουν σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια.