Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 ο Σύλλογος Γονέων και ατόμων με ειδικές ανάγκες Έδεσσας σε συνεργασία με τον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. διοργάνωσαν την ετήσια εκδήλωσή τους στο Δημοτικό Κέντρο «Καταρράκτες». Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, που γιορτάζετε σε όλο τον Πλανήτη, προωθώντας την κατανόηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας, ευημερίας, ισοτιμίας των ατόμων με αναπηρία, κατέφεραν με την εκδήλωση αυτή να ενώσουν τους φίλους, υποστηρικτές, εθελοντές των συλλόγων σε μια τεράστια αγκαλιά αγάπης, υποστήριξης και θαυμασμού στα ΑΜΕΑ και τους γονείς-κηδεμόνες τους.

Σε ένα πολύ όμορφο κλίμα οι συμπολίτες μας κατέκλυσαν το Δημοτικό Κέντρο Καταρρακτών και καταχειροκρότησαν τα δρώμενα της εκδήλωσης που φέτος ήταν πολλά και διασκεδαστικά.
Τα μέλη του «Ορίζοντα» και του συλλόγου και οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. συνεργάστηκαν άψογα και υπό τις υποδείξεις των εκπαιδευτικών, γυμναστών τους παρουσίασαν ένα εξαιρετικό πρόγραμμα με αποσπάσματα από τον ελληνικό κινηματογράφο και στιγμές της καθημερινότητάς τους.

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Κώστας Βουτσάς και η ταινία «Κάτι να καίει», η Μάρθα Καραγιάννη και ο Μπακαλόγατος ο Θανάσης Βέγγος ως γκαρσόνι, ξεπήδησαν μέσα από τις ατάκες τους και τις χορογραφίες τους και γέμισαν την εκδήλωση με κέφι και όμορφα χαμόγελα αποσπώντας το ένθερμο χειροκρότημα όλων των παρευρισκομένων.

Με σύνθημα το τραγούδι της Αλίκης «Τράβα μπρος» η εκδήλωση τράβηξε μπροστά για ένα καλύτερο αύριο των ατόμων με αναπηρίες. Και επειδή οι φορείς δεν μένουν μόνο σε λόγια η πρόεδρος του συλλόγου κ. Κικίδου Γεωργία και ο Δήμαρχος κ. Γιάννου Δημήτριος ανακοίνωσαν την δημιουργία της στέγης ημιαυτόνομης διαβίωσης που βρίσκεται στο τελικό της στάδιο και θα εγκαινιαστεί τους ερχόμενους μήνες φιλοξενώντας άτομα που έχουν ανάγκη από στέγη και αγάπη. Ενώ ο Δήμαρχος ανακοίνωσε την προσφορά λεωφορείου για τα ΑΜΕΑ από την εταιρεία κοινωνικών υπηρεσιών του φυσικού αερίου TAP και την εξασφάλιση κονδυλίου από το επιχειρησιακό πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας (ΕΣΠΑ) για την αγορά ενός ακόμη σπιτιού για τα ΑΜΕΑ.
Μετά από αυτές τις ευχάριστες στιγμές ακολούθησε η μελωδική φωνή της Εδεσσαίας Μαρίας Ζλατάνη που μας αφιέρωσε αγαπημένα της τραγούδια υπό την ορχήστρα του Χρήστου Σαμαντά και του Πέτρου Ζλατάνη φίλου και παντοτινού υποστηρικτή των δράσεων για τα ΑΜΕΑ.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς από τα άτομα με αναπηρία πλαισιωμένα από τους ήχους των εθελοντών μουσικών κ. Φίλτση Τάσου και Πέγιου Φάνη.
Τί άλλο να γράψει κανείς για αυτή την εκδήλωση. Μόνο δέος και θαυμασμό νιώθει για τη δύναμη ψυχής και τις ικανότητες των ατόμων με αναπηρία. Μόνο συγχαρητήρια αξίζουν οι γονείς-κηδεμόνες, εκπαιδευτικοί τους για την αφοσίωση και την αγάπη που προσφέρουν. Πόσα μπράβο να πει κανείς στις κυρίες Κικίδου Γεωργία πρόεδρο του συλλόγου γονέων και ατόμων με ειδικές ανάγκες Έδεσσας και Μεταξά Σοφία πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων των μαθητών του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ, στους εκπαιδευτικούς του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Δημητριάδου Ασημίνα, Ταρασίδου Σοφία, Γρηγοριάδου Ρένα, Κόντο Νίκο, Αντωνιάδη Γιώργο, την γυμνάστρια του «Ορίζοντα» Μακροπούλου Ελένη, την εθελόντρια γυμνάστρια του Συλλόγου Μάττη Ευαγγελία, στους εθελοντές των συλλόγων, στους μαθητές του ΔΙΕΚ Έδεσσας για την μαγειρική τους νότα, στους επώνυμους και ανώνυμους χορηγούς, στην ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε για την αμέριστη συμπαράστασή της.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους. Τους ευχαριστούμε για τις υπέροχες στιγμές που μας προσέφεραν, ζέσταναν τις καρδιές μας και υπό τους ήχους του τραγουδιού που επέλεξαν για την χορογραφία τους «Τράβα μπρος» τους υποσχόμαστε ότι μαζί θα τραβήξουμε μπροστά στο δύσκολο έργο τους για ένα καλύτερο σήμερα και ένα ευοίωνο αύριο για τα άτομα με αναπηρίες.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές του Νομού κ.Τζάκρη Θεοδώρα και Καρασμάνης Γιώργος, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Ζωγράφου-Τσαντάκη Μαρία , ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Γιάννου Δημήτριος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γκιούρος Φίλιππος, ο εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας κ. Χριστόδουλος Κων/νος, εκπρόσωπος της ΙΙ Μηχ/κινητης Μεραρχίας Πεζικού Συν/χης κ. Παλτίδης Γιώργος, Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Τσαλικίδης, Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας κ. Μπαχαράκης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου.