Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έκλεισε το 2017 για τον Α.Σ. ΕΔΕΣΣΑΣ με 3 χρυσά 1 αργυρό και 3 χάλκινα στο 3ο Προκριματικό Πρωτάθλημα της Ένωσης Ταεκβοντό Βορείου Ελλάδος.

Το Πρωτάθλημα Πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο Πολυγύρου στην Χαλκιδική σε ένα κατάμεστο με κόσμο στάδιο και με την συμμετοχή 1019 αθλητών από 100 διαφορετικά σωματεία από την Βόρεια Ελλάδα.

Σκοπός του πρωταθλήματος ήταν η στελέχωση της επίλεκτης ομάδας της ΕΤΑΒΕ. Στην ομάδα εισέρχονται οι αθλητές με την μεγαλύτερη βαθμολογία την οποία συλλέγουν από τα 3 προκριματικά πρωταθλήματα, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και το Διεθνές Πρωτάθλημα της χώρας μας.
Ο σύλλογος της πόλης μας συμμετείχε με 11 αθλητές που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για μια θέση στο βάθρο και την διεκδίκηση της εισαγωγής τους στα κλιμάκια της Ένωσης οι 7 εκ των οποίων στα μετάλλια.

Αναλυτικότερα στην 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο κατάφεραν να φτάσουν μετά από δύσκολους αγώνες η Μαλίγκα Έλενα στην κατηγορία -55κιλά Νεανίδων 2003, ο Τότλης Ιωάννης στην κατ. -57 κιλά Παίδων 2005 και η Μπόπτση Αναστασία στην +68 κιλά Νεανίδων 2003.
Στην 2η θέση έφτασε η Νέτσου Σταυρούλα της κατηγορίας -53 κιλά Κορασίδων 2006 η τιμητική θέση που όμως της στοίχισε την εισαγωγή της στα κλιμάκια αφού ήρθε και 2η στην γενική κατάταξη του 2017.

Την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο κατέλαβαν η Παπαδοπούλου Κυριακή στην κατηγορία -62 Γυναικών που αν και φοιτήτρια πλέον επιμένει στους στόχους της, ο Ελευθεριάδης Αβρααμ Άγγελος στην κατηγορία των -49 κιλά Παίδων 2005 μόλις η δεύτερη φορά που συμμετέχει σε αγώνες και κατάφερε να ανέβει τα σκαλιά του βάθρου, επίσης 3ος ο Αϊναλίδης Κοσμάς στην κατηγορία των -53 κιλά παίδων 2006.

Συμμετείχαν χωρίς διάκριση ο Καλούδης Μάριος στην κατηγορία των -45 κιλά παίδων 2008 κέρδισε στον 1ο αγώνα έχασε όμως στον επόμενο μένοντας έτσι εκτός
κλιμακίων και ενώ είχε την 1η θέση στην βαθμολογία μέχρι και το προηγούμενο
προκριματικό.
Χωρίς νίκη αγωνίστηκε ο Σελίδης Γιώργος στην κατηγορία των -49 κιλά Παίδων 2006, η Κυριακουλάκου Ελισάβετ στην κατηγορία -41 κιλά κορασίδων 2006 και ο Παυλίδης Βασίλης στην κατηγορία των -49 κιλά Παίδων 2007.
Μετά το τελευταίο πρωτάθλημα του 2017 την εισαγωγή στην επίλεκτη ομάδα κατάφεραν ο Τότλης Ιωάννης και μάλιστα για 3η συνεχόμενη χρονιά και η Μπόπτση
Αναστασία για 2η χρονιά.
Ενώ οριακά έχασαν την εισαγωγή η Μαλίγκα Έλενα για 2 βαθμούς, ο Καλούδης Μάριος και η Νέτσου Σταυρούλα.
Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές για την προσπάθεια και στην προπονήτρια Μπιρόζη Αναστασία που συνόδεψε την ομάδα.
Εκ μέρους του Α.Σ. ΕΔΕΣΣΑΣ καλά Χριστούγεννα με υγεία και ένα πιο δημιουργικό και γεμάτο επιτυχίες 2018.