Μέχρι πού θα μπορούσαν να φτάσουν για το πολυπόθητο ρεσάλτο στην εξουσία, το έζησαν καλά και το θυμούνται οι Αθηναίοι όταν επί μέρες καιγόταν η πρωτεύουσα από τις συλλογικότητες που τόσο λάτρεψε ο ΣΥΡΙΖΑ. Το πως πρόκειται όμως να κρατηθούν στην καρέκλα της εξουσίας που τόσο αγαπούν οι αλλοτινοί επαναστάτες, ήρθε η στιγμή να το ανακαλύψει και ο τελευταίος κάτοικος στο τελευταίο χωριό ολόκληρης της ελληνικής επικράτειας.
Οι άνθρωποι που έβγαζαν κυριολεκτικά αφρούς με το περίφημο σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» κατάπιαν «νταούλια και ζουρνάδες» και προχωρούν χωρίς ίχνος ντροπής στην πλήρη απελευθέρωση μαζικών πλειστηριασμών ,ακόμη και πρώτης και κύριας κατοικίας. Πλειστηριασμοί με ένα «κλικ» και χωρίς δάκρυ ,είτε αφορούν τη μεζονέτα λαμόγιου επιχειρηματία που καταβρόχθισε επιχορηγήσεις και δεν πλήρωσε ποτέ και κανένα είτε το ισόγειο διαμέρισμα ανέργου που αγόρασε με στεγαστικό δάνειο που αδυνατεί να καλύψει…
Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτή είναι η αριστερά που δεν μεταλλάχθηκε αλλά απλά αποκαλύφθηκε. Αυτή και δεν κρύβεται πίσω από τη σκόνη και τη λάσπη που ρίχνει σε πολιτικούς αντιπάλους του συστήματος η «αντικειμενική» ΕΡΤ ,που αν κάποιος παρακολουθήσει θα μείνει με την αίσθηση πως ζει …στη Σουηδία.
Σε μια νύχτα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, οι δήθεν υπερασπιστές των υπερχρεωμένων νοικοκυριών με μια μονοκονδυλιά παραδίδουν την πρώτη κατοικία στα χέρια και στις ορέξεις των τραπεζών. Παρά τις μεγαλοστομίες για δήθεν «συμφωνία κυριών» όλοι γνωρίζουν πως ένας από τους όρους των δανειστών για να κλείσει η Γ’ αξιολόγηση ,εκτός από τις περικοπές σε οικογενειακά και προνοιακά επιδόματα ήταν η πλήρης απελευθέρωση των πλειστηριασμών ακόμη και εκείνων της Α’ κατοικίας!
Ο «Ρομπέν των φτωχών και αδυνάτων» έγινε ήδη το καλύτερο παιδί και …πελάτης των δανειστών. Καμία κυβέρνηση ακόμη και με τις ελάχιστες ηθικές ανοχές δεν θα προχωρούσε σε ένα τέτοιο μέτρο. Καμιά.
Το κάνουν όμως αυτοί που θα έσκιζαν δήθεν δυο-τρία Μνημόνια και θα κρατούσαν τον κατώτατο μισθό στα 751 Ευρώ.Οι αθεόφοβοι. Η συμφωνία να παραμείνουν στην εξουσία με κάθε τίμημα…για το λαό και όχι για τους ίδιους είναι πια αντιληπτή και από τον πλέον ανυποψίαστο πολίτη.
Σ’αυτή την πατρίδα τελικά το μόνο που θα γλιτώσει από τον πλειστηριασμό θα’ναι η απληστία τους για εξουσία.

Ηλίας Πλιόγκας
Υπεύθυνος Οργάνωσης ΝΔ
Κεντρικής Μακεδονίας