Εξιχνιάσεις κλοπών
• Σχηματίσθηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης σε βάρος 33χρονης ημεδαπής, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Ιούλιο του 2017 φιλοξενούμενη σε σπίτι ιδιοκτησίας 57χρονης ημεδαπής στην Κατερίνη, αφαίρεσε χωρίς να γίνει αντιληπτή, κοσμήματα αξίας 15.000 ευρώ, σύμφωνα με εκτίμηση της παθούσας. Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι παρέδωσε κοσμήματα έναντι χρηματικής αμοιβής, σε 37χρονο και 27χρονη, υπαλλήλους επιχείρησης, οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία, όπως και η 38χρονη ιδιοκτήτρια της επιχείρησης. Σε έρευνα της οικίας της 33χρονης εντοπίσθηκε μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία αποδόθηκαν.
• Σχηματίσθηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Ηράκλειας σε βάρος 3 γυναικών ηλικίας 16, 22 και 39 ετών, καθώς και ενός 14χρονου, όλοι τους ημεδαποί, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το μεσημέρι της 19-1-2018 αφαίρεσαν με τη μέθοδο της απασχόλησης από περίπτερο σε περιοχή των Σερρών, το χρηματικό ποσό των 1.750 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα.
• Σχηματίσθηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών σε βάρος 35χρονου ημεδαπού, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το απόγευμα της 19-1-2018 αφαίρεσε από την κατοχή 27χρονου ημεδαπού μία τραπεζική κάρτα ανάληψης χρημάτων, με την οποία πραγματοποίησε αγορές αξίας πάνω από 250 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα.
• Σχηματίσθηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης σε βάρος 46χρονου ημεδαπού, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, το Δεκέμβριο του 2017, μέσα σε χώρο καταστήματος, χωρίς να γίνει αντιληπτός, αφαίρεσε από τσάντα 42χρονης, ένα πορτοφόλι με το χρηματικό ποσό των 160 ευρώ.
Εντάλματα σύλληψης
• Συνελήφθη χθες (27-1-2018) το βράδυ σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, 47χρονος υπήκοος π.Γ.Δ.Μ., καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, εκδοθέν από αρχές Κροατίας, για διακεκριμένες κλοπές, πράξεις που έγιναν το Δεκέμβριο του 2005 στην Κροατία.
• Συνελήφθη προχθές (26-1-2018) το μεσημέρι στο Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, 37χρονος ημεδαπός, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Ναυπλίου, για εμπορία ανθρώπων.
Συλλήψεις για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών
Συνελήφθη χθες (27-1-2018) το απόγευμα σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Πιερίας, 51χρονος υπήκοος Αλβανίας, καθώς διαπιστώθηκε να μεταφέρει με το όχημά του, 4 ομοεθνείς του, που παρέμεναν παράνομα στη χώρα, έναντι χρηματικής αμοιβής. Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα, καθώς και 4 πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ, που βρέθηκαν στην κατοχή του 51χρονου. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Πιερίας.
Σύλληψη για κατοχή ναρκωτικών Συνελήφθη προχθές (26-1-2018) το βράδυ στις Σέρρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, 33χρονος ημεδαπός, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους 12,5 γραμμαρίων.
Σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων
Συνελήφθη χθες (27-1-2018) το πρωί στην Κατερίνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, 38χρονος ημεδαπός, προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο του καταστήματος, διαπιστώθηκε να έχει θέσει σε λειτουργία 21 ηλεκτρονικούς υπολογιστές στους οποίους διενεργούνταν παράνομα τυχερά παίγνια. Επιπλέον, ο 38χρονος παρεμπόδισε τον έλεγχο, μετατρέποντας τις οθόνες των υπολογιστών όπου εμφανίζονταν τα παράνομα παίγνια σε νόμιμες ιστοσελίδες, με τη χρήση κεντρικού υπολογιστή (server), ο οποίος κατασχέθηκε. Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε συμπεριλαμβάνεται και ο 51χρονος ημεδαπός ιδιοκτήτης του καταστήματος, που απουσίαζε κατά τον έλεγχο.
Συλλήψεις για παράβαση του τελωνειακού κώδικα
• Συνελήφθη χθες (27-1-2018) το απόγευμα στον Προμαχώνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Προμαχώνα, 70χρονη ημεδαπή, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει με όχημα, δοχεία και φιάλες με συνολικά 30,5 λίτρα αλκοολούχων ποτών, χωρίς να έχουν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί, τα οποία κατασχέθηκαν, όπως και το παραπάνω όχημα.

• Συνελήφθη προχθές (26-1-2018) το απόγευμα στον Προμαχώνα, από αστυνομικούς της Ομάδας Αντιμετώπισης – Δίωξης Λαθρεμπορίου της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, 35χρονος ημεδαπός, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει με το όχημά του, 17 φιάλες αλκοολούχων ποτών και 120 κυτία μπύρας, χωρίς να καταβληθούν οι νόμιμοι φόροι και δασμοί, τα οποία κατασχέθηκαν όπως και το παραπάνω όχημα.