Συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών
• Συνελήφθη χθες (3-1-2018) το πρωί σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ένας 51χρονος ημεδαπός, διότι διαπιστώθηκε να κατέχει μέσα σε σκηνή, τρεις αυτοσχέδιες συσκευασίες με κάνναβη συνολικού βάρους 452 γραμμαρίων, οι οποίες και κατασχέθηκαν.
• Συνελήφθησαν χθες (3-1-2018) το μεσημέρι σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας 17χρονος υπήκοος Αλβανίας και δύο 15χρονοι ημεδαποί, διότι σε αστυνομικό έλεγχο, στην κατοχή του ενός 15χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους 25,3 γραμμαρίων, ενώ τα άλλα δύο άτομα κατείχαν από κοινού μικροποσότητα κάνναβης, η οποία και κατασχέθηκε.
Συλλήψεις για καταδικαστικές αποφάσεις
• Συνελήφθη χθες (3-1-2018) τα ξημερώματα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, ένας 44χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θράκης, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 8 ετών και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ, για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Επιπλέον, όπως προέκυψε νωρίτερα από έλεγχο των αστυνομικών του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Ευζώνων, παραβίασε τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, που του είχε επιβληθεί με διάταξη του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης.
• Συνελήφθη χθες (3-1-2018) το πρωί σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, 31χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 6 ετών και 7 μηνών, για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Συλλήψεις για παράβαση του τελωνειακού κώδικα Συνελήφθησαν σήμερα (4-1-2018) τα ξημερώματα στον Προμαχώνα στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων των αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Προμαχώνα, 2 άτομα σε διαφορετικές περιπτώσεις, για παράβαση του τελωνειακού κώδικα. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν:
• Ένας 46χρονος υπήκοος Ρουμανίας, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει με όχημα 115,29 λίτρα αλκοολούχων ποτών, χωρίς να καταβληθούν οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

• Ένας 37 υπήκοος Ρουμανίας, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει με το όχημά του, 114 λίτρα αλκοολούχου ποτού, χωρίς να καταβληθούν οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.
Τα παραπάνω αλκοολούχα ποτά κατασχέθηκαν, όπως και τα οχήματα των συλληφθέντων.

Χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:
 Στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας:
• στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης / Βέροιας / Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από το 88ο έως το 98ο χιλιόμετρο (όρια με Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης),
• στην Επαρχιακή Οδό Βέροιας / Σελίου, από το 14ο έως το 26ο χιλιόμετρο (χιονοδρομικό κέντρο Σελίου),
• στην Επαρχιακή Οδό Βέροιας / Δασκίου, από το 12ο χιλιόμετρο μέχρι το Δάσκιο,
 Στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας:
• στην Εθνική Οδό Κατερίνης / Ελασσόνας, από το 30ο χιλιόμετρο (Άγιος Δημήτριος), έως το 44ο χιλιόμετρο (όρια με Π.Ε. Λάρισας),
• στην Επαρχιακή Οδό Κατερίνης / Ελατοχωρίου, από το Ελατοχώρι έως το Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου.
 Στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς:
• στην Επαρχιακή Οδό Καστανερής / Λιβαδίων.
Διακοπή της κυκλοφορίας Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, δεν διεξάγεται:
 Στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας:
• στην Επαρχιακή Οδό Άρνισσας / Χιονοδρομικό Κέντρο ΒΟΡΑΣ, από το 10ο χιλιόμετρο έως το Χιονοδρομικό Κέντρο ΒΟΡΑΣ,
• στην Επαρχιακή Οδό Κερασιάς έως το Χιονοδρομικό Κέντρο ΒΟΡΑΣ.