Το Job Center του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την Ημέρα Καριέρας Τουρισμού 2018, την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, στο Capsis Hotel Thessaloniki.

Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης για ακόμη μία φορά φρόντισε για την έγκαιρη επαγγελματική αποκατάσταση των σπουδαστών και αποφοίτων του, πραγματοποιώντας την Ημέρα Καριέρας Τουρισμού στην αρχή του χρόνου και φυσικά πολύ πιο πριν την έναρξη της νέας σεζόν. Χάρις αυτήν την πρωτοβουλία όλοι οι σπουδαστές πέρασαν από μία σειρά συνεντεύξεων, με αποτέλεσμα μάλιστα την επιτόπου επιλογή κάποιων από αυτούς για την περάτωση της πρακτικής τους άσκησης αλλά και τη μόνιμη απασχόλησή τους. Οι ειδικότητες στις οποίες απευθυνόταν η Ημέρα Καριέρας ήταν οι εξής:
Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας
(Υπηρεσία Υποδοχής – Υπηρεσία Ορόφων – Εμπορευματογνωσία)
Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον Τομέα του Τουρισμού
(Τουριστικά Γραφεία)
Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης
Τεχνικός Αρτοποιός Ζαχαροπλαστικής
Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης & Μακιγιάζ
Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας – Καλλωπισμού Νυχιών & Ονυχοπλαστικής
Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης
Βοηθός Φυσικοθεραπείας
Στέλεχος Ασφαλείας Προσώπων & Υποδομών


Η συμμετοχή των σπουδαστών στην εκδήλωση ήταν τεράστια, ενώ η εμπειρία που αποκόμισαν από την επαφή με ξενοδοχειακές μονάδες- κολοσσούς στον Τομέα του Τουρισμού στην Ελλάδα, ήταν πολύτιμη για την μετέπειτα πορεία τους. Οι εταιρείες που συμμετείχαν στην Ημέρα Καριέρας ήταν οι εξής:
Kenshō Boutique Hotel & Suites
Tor Hotel Group
Santikos Collection
Miraggio Thermal Spa Resort
Fodele Beach & Water Park Holiday Resort
Aldemar Resorts
Colors Urban Hotel
Domes of Elounda
Sentido Eloumda Blu
Pap Corp
Hyatt Regency Thessaloniki
The Met Hotel
Ermia Hotels & Resorts
Sani Resort
Ikos Resorts
Skiathos Princess Resort

Αξίζει να αναφερθεί ότι δεν έλειπαν τα θετικά σχόλια των Εκπροσώπων των Επιχειρήσεων που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση για το άριστο υπόβαθρο κατάρτισης των σπουδαστών, αλλά και την υψηλής ποιότητας εκπαίδευση που λαμβάνουν. Αυτό αποδεικνύει περίτρανα ότι κάθε υπόσχεση του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης γίνεται πραγματικότητα με γνώμονα την επιτυχημένη επαγγελματική πορεία όσων το εμπιστεύονται.