Θα περίμενε κανείς σήμερα, ημέρα του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης, ότι το πολιτικό προσωπικό της χώρας θα βγει σύσσωμο μπροστά και θα δώσει απαντήσεις, στις φαιδρότητες του ειδικού διαμεσολαβητή του Ο.Η.Ε. / κατ΄ουσία των Η.Π.Α. / Μάθιου Νίμιτς, περί Μακεδονικής εθνότητας των Σκοπιανών κι όχι ως είθισται, να επιδίδεται στο γνωστό σπορ της άγονης αντιπαράθεσης με επιχειρήματα «καφενειακού τύπου», που αποδυναμώνουν την εθνική θέση και προλειαίνουν περαιτέρω το έδαφος για μια ενδοτική, επιζήμια και επιβλαβή για τα εθνικά συμφέροντα απευκταία λύση…..

Θα είχαν το θάρρος, να στηλιτεύσουν από κοινού την ύποπτη στάση του θρασύτατου διαμεσολαβητή, που εν μέσω διαπραγματεύσεων και λοιπών παρασκηνιακών διαβουλεύσεων πίσω από τις κουίντες και τις δρύινες πόρτες των γραφείων της διεθνούς διπλωματίας με τους καθ΄ ύλην αρμόδιους παράγοντες της χώρας, συνομολογεί και συναινεί στις ανιστόρητες αξιώσεις των βορείων γειτόνων της χώρας, που αλλοιώνουν και διαστρεβλώνουν την αδήριτη ιστορική πραγματικότητα….
Τέλος ότι, θα όρθωναν απροσπέλαστα τείχη, προκειμένου να αποκρούσουν την επίθεση όλων εκείνων των παραγόντων που κατά παράβαση της αρχής της ουδετερότητας, των θεμελιωδών κανόνων της διεθνούς δικαιοταξίας και της διεθνούς έννομης τάξης, απεργάζονται σταθερά και συστηματικά μια λύση μακριά από τα εθνικά συμφέροντα, συντηρούν και ενισχύουν την αδιαλλαξία των Σκοπιανών με την σύνθετη εθνοτική καταγωγή…..

*** Πολιτικός Επιστήμων – Τεχ.Γεωπόνος – Παιδαγωγός