Απόπειρα ανθρωποκτονίας
Χθες (12-1-2018) και ώρα 18.30 περίπου, άγνωστος δράστης έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, προσέγγισε πεζός κατάστημα πρατηρίου υγρών καυσίμων σε περιοχή της Κατερίνης και εξωτερικά του καταστήματος πυροβόλησε σε βάρος του 47χρονου ιδιοκτήτη ο οποίος βρισκόταν εσωτερικά του καταστήματος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να διακομιστεί σε νοσοκομείο της περιοχής. Τις έρευνες για την αναζήτηση του δράστη και την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης.
Σύλληψη για ναρκωτικά

Συνελήφθη χθες (12-1-2018) το μεσημέρι σε περιοχή της Χαλκιδικής, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, 51χρονος ημεδαπός, καθώς σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αγρόκτημα ιδιοκτησίας του, βρέθηκε και κατασχέθηκε επιμελώς κρυμμένη ποσότητα κάνναβης βάρους 266 γραμμαρίων. Επίσης διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πολυγύρου, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 μηνών, για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ένταλμα σύλληψης και καταδικαστική απόφαση
Συνελήφθη χθες (12-1-2018) το πρωί σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξάνδρειας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, 32χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Βέροιας, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, καθώς και 2 καταδικαστικές αποφάσεις, σύμφωνα με τις οποίες του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2 ετών και 10 μηνών, για κλοπή.
Σύλληψη για παράβαση του τελωνειακού κώδικα

Συνελήφθη χθες (12-1-2018) το πρωί σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξάνδρειας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, 60χρονη ημεδαπή, καθώς σε έρευνα της οικίας της, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 170 πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του ελληνικού Δημοσίου. Τα λαθραία τσιγάρα θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο, για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.

Σύλληψη για καταδικαστική απόφαση Συνελήφθη χθες (12-1-2018) το απόγευμα στους Ευζώνους, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, 60χρονος ημεδαπός, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών και 9 μηνών, για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Σύλληψη για παράβαση του τελωνειακού κώδικα Συνελήφθη χθες (13-1-2018) το μεσημέρι στον Προμαχώνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Προμαχώνα, 50χρονος υπήκοος Ρουμανίας, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει με το όχημα του, 2 πλαστικά δοχεία με συνολικά 40 λίτρα πετρέλαιο, χωρίς να καταβληθούν οι νόμιμοι φόροι και δασμοί, τα οποία κατασχέθηκαν, όπως και το παραπάνω όχημα.
Χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:
 Στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας:
• στην Επαρχιακή Οδό Βέροιας – Σελίου από το 14ο χιλιόμετρο (Κουμαριά) έως το 26ο χιλιόμετρο (Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου).
 Στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς:
• στην Επαρχιακή Οδό Καστανερής – Μ. Λιβαδίων.
 Στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας:
• στην Επαρχιακή Οδό Άρνισσας / Χιονοδρομικό Κέντρο ΒΟΡΑΣ, από το 10ο χιλιόμετρο έως το Χιονοδρομικό Κέντρο ΒΟΡΑΣ και
• διακοπή κυκλοφορίας από το 7ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Κερασιάς – Χιονοδρομικό Κέντρο ΒΟΡΑΣ.
 Στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας:
• στην Επαρχιακή Οδό Κατερίνης – Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου από το 29ο έως το 37ο χιλιόμετρο.
 Στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής:
• στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη) από τον Ταξιάρχη (70ο χιλιόμετρο) μέχρι Αρναία (90ο χιλιόμετρο).