Οι κυκλοφοριακές απορρυθμίσεις στο εμπορικό κέντρο της πόλης, αφού χρειάστηκε να μεσολαβήσουν δύο δημοτικά συμβούλια, να επιστρατευθεί η παραταξιακή πειθαρχία, να ασκηθεί πίεση στους αντιδρώντες, πέρασαν από το δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 28/12/2017.

Στο δημοτικό συμβούλιο για άλλη μια φόρα συγκρούστηκαν δύο κόσμοι, δύο διαφορετικές αντιλήψεις για το παρόν και το μέλλον της πόλης.
Από την μια μεριά η δημοτική αρχή που αποτελεί τον κύριο εκφραστή ενός συστήματος που βρίσκεται υπό κατάρρευση, ενός συστήματος που αποφασίζει κεκλεισμένων των θυρών, τορπιλίζοντας και υποβαθμίζοντας την ενεργό δράση και συμμετοχή του δημότη, ενώ ταυτόχρονα στερείται και ήθους. Διότι προκειμένου να υλοποιήσει τους σκοπούς της απαξιώνει προσωπικότητες (δεν έλειψαν χαρακτηρισμοί και εκφράσεις για τους αντιδρώντες πολίτες όπως «υπογραφούλες», «αν σας αρέσει αυτό είναι», «αλβανοί»!!!).
Από την άλλη πλευρά εμείς που επιθυμούμε την υπέρβαση, την διαφάνεια στην λήψη αποφάσεων, την ενεργή συμμετοχή, η οποία πλέον είναι θέμα πολιτικής βούλησης, αφού οι νέες ψηφιακές τεχνολογίες, δίνουν τεράστιες δυνατότητες προς αξιοποίηση. Εμείς που επιθυμούμε ο πολίτης να είναι συνοδοιπόρος στο σχεδιασμό ενός μέλλοντος αντάξιου της ιστορίας και της αξίας της πόλης μας
.
Φυσικά από την απόφαση για τις απορρυθμίσεις στο κέντρο της πόλης προέκυψαν και κάποια σχετικά θετικά. Οι πολίτες της Έδεσσας ξύπνησαν από τον λήθαργο τους, η πόλη αρχίζει να στέκεται απέναντι σε μια διοίκηση που προσβάλει την δημοκρατική της παράδοση.
Τέλος η αυθόρμητη κινητοποίηση των πολιτών μπορεί να μην πέτυχε την αποτροπή του κυκλοφοριακού χάους στο κέντρο αλλά πέτυχε σημαντικές βελτιωτικές και αλλαγές στον αρχικό σχεδιασμό. Ενωμένοι, με ενεργό συμμετοχή, μπορούμε να βάλουμε< φρένο>στην οπισθοδρόμηση της πόλης μας, γιατί χαμένος αγώνας είναι ο αγώνας που δεν δίνεται.
Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΕΔΕΣΣΑΣ