Σε όχημα που εγκατέλειψαν σε περιοχή των Σερρών για να αποφύγουν αστυνομικό έλεγχο, μετέφεραν 21 άτομα (10 ανήλικοι) με σκοπό την παράνομη προώθησή τους στη χώρα
Από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, συνελήφθησαν ύστερα από συντονισμένες έρευνες, δύο υπήκοοι Συρίας ηλικίας 20 και 17 ετών, για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών.

Ειδικότερα, χθες (3 Ιανουαρίου 2018) το απόγευμα σε περιοχή των Σερρών, εντοπίσθηκε το όχημα στο οποίο επέβαιναν τα παραπάνω άτομα ως οδηγός και συνοδηγός και σε σήμα των αστυνομικών για διενέργεια ελέγχου, αρχικά ανέπτυξαν ταχύτητα και στη συνέχεια εγκατέλειψαν το όχημα και τράπηκαν σε φυγή.

Όπως διαπιστώθηκε, εντός του αυτοκινήτου μετέφεραν 4 άνδρες, 5 γυναίκες και 10 ανήλικα παιδιά, όλοι τους υπήκοοι Συρίας, καθώς και δύο άνδρες υπηκόους Ιράν και Ιράκ, οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας μέσω της ελληνοτουρκικής μεθορίου, από όπου και παρελήφθησαν με σκοπό την παράνομη προώθησή τους στο εσωτερικό της χώρας.
Ύστερα από επισταμένες αναζητήσεις των αστυνομικών, εντοπίσθηκαν οι δύο διακινητές σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και συνελήφθησαν, ενώ από την κατοχή τους κατασχέθηκαν 2 κινητά τηλέφωνα και 5 κάρτες κινητής τηλεφωνίας (sim). Επίσης κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.
Ο συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.