Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ του Υπουργείου Ανάπτυξης στην οποία παρέστη η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη, ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ κ. Νίκος Μαντζούφας, η διευθύντρια του γραφείου του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Σταύρου Κοντονή και ο προϊστάμενος Σχεδιασμού της επιτελικής δομής του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Ν. Βασιλείου με θέμα την παρακολούθηση των εργασιών για την ωρίμανση του έργου της ανέγερσης του νέου Δικαστικού Μεγάρου Έδεσσας.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της τελευταίας σύσκεψης που είχε πραγματοποιηθεί στις 21 Νοεμβρίου του 2017 στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για να διαπιστωθεί η πρόοδος της διαδικασίας υλοποίησης του πρώτου σταδίου του έργου του Νέου Δικαστικού Μεγάρου Έδεσσας, το οποίο όπως έχει αναφερθεί πολλές φορές από την κ. Τζάκρη έχει επιλεγεί να ανεγερθεί με την διαδικασία ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα).
Στην σύσκεψη αναφέρθηκε ότι μετά την επίλυση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του οικοπέδου εντός της πόλης της Έδεσσας που προορίζεται για την ανέγερση του νέου δικαστικού μεγάρου, έχουν συγκεντρωθεί όλα τα στοιχεία από τις αρμόδιες υπηρεσίες σχετικά με τον προβλεπόμενο προϋπολογισμό, τις εργασίες συντήρησης και τα κτιριολογικά και την προσεχή Δευτέρα θα γίνει ανάθεση από την επιτελική δομή για την σύνταξη οικονομοτεχνικής μελέτης (business plan), η οποία προσδιορίζεται να παραδοθεί στο τέλος Φεβρουαρίου.
Από την μέχρι τώρα συλλογή στοιχείων προκρίνεται ως ο πλέον πρόσφορος φορέας για την υλοποίηση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την ανέγερση η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας λόγω της μεγάλης εμπειρίας των υπηρεσιών της, αλλά και της εγγύτητας προς το υπό ανέγερση κτίριο.
Στην σύσκεψη αποφασίστηκε μετά την ολοκλήρωση του bussines plan να πραγματοποιηθεί συνάντηση της κ. Τζάκρη και του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κοντονή με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα για να συζητηθεί ο τρόπος εμπλοκής της ΠΚΜ στην διαδικασία υλοποίησης και η εκχώρηση, αν θεωρηθεί αναγκαίο, των απαιτούμενων κονδυλίων είτε από το ΠΔΕ είτε από το ΤΑΧΔΙΚ για την υλοποίηση της διαγωνιστικής διαδικασίας.