Την πεποίθηση ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για λύση στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος, μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ.

Έχουμε την ευκαιρία να επιλύσουμε το ζήτημα της ονοματοδοσίας των Σκοπίων, που εκκρεμεί για πλέον από 25 χρόνια, με δεδομένο ότι οι γείτονές μας έχουν αναθεωρήσει πολλές από τις ακραίες τοποθετήσεις του παρελθόντος, τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος, σύμφωνα με το ert.gr, επισημαίνοντας τη δήλωση του πρωθυπουργού για παράθυρο ευκαιρίας. Έχουμε χρέος να αξιοποιήσουμε την κατάσταση που διαμορφώνεται για να φτάσουμε σε μία αμοιβαία αποδεκτή λύση, η οποία ελπίζω να έχει ευρεία κοινοβουλευτική συναίνεση, πρόσθεσε, και σημείωσε ότι με ευθύνη της ΝΔ δεν δόθηκε λύση το 1992.

Αναφερόμενος στην οικονομία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως αυτή την εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα τελευταία προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης, χωρίς να υπάρχουν νέα δημοσιονομικά μέτρα. Η ελληνική οικονομία πετυχαίνει πλέον τους στόχους και αυτό είναι το κλειδί που μας οδηγεί στην τελική ευθεία για την έξοδο από το μνημόνιο, υπογράμμισε ο κ. Τζανακόπουλος, εκτιμώντας ότι δεν θα υπάρξει μεγάλη πολιτική διαφωνία στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο.

Σχετικά με τους πλειστηριασμούς, τόνισε πως οφείλουν να προχωρήσουν για τα μεγάλα κόκκινα δάνεια, λέγοντας ότι αυτό θα βοηθήσει τόσο τις τράπεζες όσο και την οικονομία.