Εμείς εδώ στα βόρεια σύνορα της χώρας ήτοι στη μεθόριο με τα Σκόπια και την Βουλγαρία, την αγαπημένη, ευλογημένη περιοχή της χώρας με την αυθεντική φιλοξενία και το ζεστό χαμόγελο, την αδάμαστη Ελληνική ψυχή και την ακέραιη Εθνική συνείδηση, όταν μιλούμε για την Πατρίδα εστιάζουμε στα μείζονα όχι στα ελάσσονα. Μάθαμε από μικροί, “ποτέ από το χρέος μη κινούντες”, να ζούμε με τη ρήση του Κ. Παλαμά, ήτοι “Όταν αλύπητα, βαριά, ξεσπά η ανάγκη και προστάζει, ανάξιος είναι όποιος διστάζει”.

Δεν απεμπολούμε τις αξίες, την ταυτότητα και το όνομά μας, που σε κάθε περίπτωση προσδιορίζουν ο χώρος και η ιστορία, μαρτυρούν τα πλούσια ευρήματα της αρχαιολογικής σκαπάνης (ΠΕΛΛΑ – ΒΕΡΓΙΝΑ – ΔΙΟΝ – ΑΙΑΝΗ – ΜΙΕΖΑ – Σχολή Αριστοτέλους) και οι αγώνες του Έθνους στην αιματοβαμμένη Ελληνική Μακεδονία!

Συνεχίζουμε στις επάλξεις, διαπρύσιοι κήρυκες της Ελληνικότητας της Μακεδονίας και υπερασπιστές της Εθνικής συνείδησης και της ιστορικής αλήθειας, να μιλούμε για μια αδιαίρετη Ελληνική Μακεδονία, παρά τον κίνδυνο να χαρακτηριστούμε πατριδοκάπηλοι, υπονομευτές, λαϊκιστές και ό,τι άλλο ήθελαν να μας προσάψουν οι γνωστοί σπεκουλαδόροι της ιστορίας. Οι εκφραστές της ιστορικής α-συνέχειας του Ελληνισμού, οι χαλκευτές της Ελληνικής ιστορίας και του ιστορικού ονόματος της Μακεδονίας, που εμμένουν να ακροβατούν στα όρια της ιστορικής αλήθειας και στα περιθώρια της παραφιλολογίας, οι παπαγάλοι της καθεστωτικής άποψης με την εύθραυστη και ρευστή από πολλού (για δικούς τους ξεχωριστούς λόγους) Εθνική συνείδηση……..!!!

***Πολιτικός Επιστήμων – Τεχ.Γεωπόνος – Παιδαγωγός