Τη βράβευση των μελών της Αγωνιστικής Ομάδας της Ακαδημίας Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, πραγματοποίησε σε ειδική τελετή, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν περισσότεροι από 1.500 συμπολίτες μας, ενώ βραβεύτηκαν και περισσότεροι από 600 μαθητές, οι οποίοι ολοκλήρωσαν τον 1ο Εκπαιδευτικό Κύκλο Ρομποτικής της φετινής ακαδημαϊκής χρονιάς. Άλλωστε, στα σεμινάρια της Ακαδημίας Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας συμμετέχουν χιλιάδες μαθητές.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας επισήμανε τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που έχει αυτή η προσπάθεια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η οποία εξελίσσεται τα τελευταία τρία χρόνια και το καθιστά πρωτοπόρο. Στα σεμινάρια – φροντιστήρια Ρομποτικής του Πανεπιστημίου συμμετέχουν ακόμη και παιδιά ηλικίας μόλις 5 ετών.

«Είναι τιμή για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να βραβεύει αυτούς τους νέους επιστήμονες, που με το έργο τους διακρίθηκαν στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής του 2017, στην Κόστα Ρίκα, φέρνοντας την Ελλάδα στη 16η θέση, ανάμεσα στις 72 χώρες που συμμετείχαν στη διοργάνωση. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αναλαμβάνει στο εξής να υποστηρίξει οργανωτικά, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, τα φροντιστηριακά μαθήματα της Ακαδημίας, και στις επτά Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας, ξεκινώντας από τις Σέρρες, ώστε αυτή η πρωτοβουλία να αποκτήσει περιφερειακή υπόσταση και τη μέγιστη δυνατή εξωστρέφεια, δίνοντας τη δυνατότητα σε ακόμη περισσότερα παιδιά να μπουν στον κόσμο της καινοτομίας, της έρευνας, των νέων τεχνολογιών. Να αποκτήσουν γνώσεις και εφόδια, με τα οποία θα διεκδικήσουν την καλύτερη δυνατή θέση στην αγορά εργασίας και θα προσφέρουν στην πατρίδα μας», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Η Αγωνιστική Ομάδα της Ακαδημίας Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας αποτελείται από δέκα φοιτητές του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου, καθώς και από φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) από τα Τμήματα Ηλεκτρολόγων, Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και Ιατρικής. «Προπονητής» της Αγωνιστικής Ομάδας είναι ο κ. Γιώργος Ζερβόπουλος (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας η Ακαδημία Ρομποτικής λειτουργεί από το 2015, με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Καθηγητή Νικόλαο Φαχαντίδη. Σε αυτό το διάστημα περίπου 3.000 μαθητές από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού Σχολείου μέχρι και το Λύκειο έχουν συμμετάσχει στα αυτοχρηματοδοτούμενα σεμινάρια (με χορηγίες και συνδρομές γονέων), στις αίθουσες του Πανεπιστημίου.

«Η ζήτηση για συμμετοχή είναι μεγάλη και το Πανεπιστήμιο χρειάζεται υποστήριξη για να μπορεί πλέον να ανταποκριθεί. Εμείς ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεσμευόμαστε να στηρίξουμε με κάθε δυνατό τρόπο τη σπουδαία αυτή προσπάθεια», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Στην τελετή βράβευσης συμμετείχαν εκτός των μαθητών γονείς και εκπαιδευτικοί από τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία.