Εξιχνίαση κλοπών
Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 3 ανδρών ηλικίας 40, 24 και 21 ετών και δύο γυναικών ηλικίας 39 και 16 ετών, όλοι τους ημεδαποί, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι προαναφερόμενοι τον περασμένο Δεκέμβριο και Ιανουάριο, διέπραξαν 2 διαρρήξεις και κλοπές από επιχειρήσεις σε περιοχές των Σερρών, από τις οποίες αφαίρεσαν καλώδια βιομηχανικής χρήσης και μεταλλικά εξαρτήματα, συνολικής αξίας περίπου 10.000 ευρώ. Επίσης ενέχονται σε μία απόπειρα κλοπής καλωδίων χαλκού από επιχείρηση σε περιοχή των Σερρών. Από την κατοχή τους κατασχέθηκε ένα αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν για την τέλεση των κλοπών.
Σύλληψη για κλοπή
Συνελήφθη χθες (12-2-2018) το μεσημέρι σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, 24χρονη ημεδαπή, διότι μπήκε παράνομα σε σπίτι ημεδαπού και αφαίρεσε κοσμήματα αξίας 1.000 ευρώ και χρηματικό ποσό 250 ευρώ, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή της και αποδόθηκαν στον παθόντα. Επιπλέον, στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία ναρκωτικά δισκία.
Ένταλμα σύλληψης
Συνελήφθη χθες (12-2-2018) το απόγευμα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, 73χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Κιλκίς, για παράβαση του κώδικα μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης.
Συλλήψεις για ναρκωτικά και όπλα
• Συνελήφθη χθες (12-2-2018) το απόγευμα σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, 47χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος που επέβαινε αλλά και σε έρευνα της οικίας του, διαπιστώθηκε να κατέχει ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 77 γραμμαρίων και ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης, τα οποία κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κιλκίς.

• Συνελήφθη χθες (12-2-2018) το πρωί σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, 68χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα της οικίας του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ποσότητα κάνναβης 11,8 γραμμαρίων, ένα ξύλινο ρόπαλο, ένα μαχαίρι μήκους 46 εκατοστών και μία κυνηγετική καραμπίνα.
Συλλήψεις για παράβαση του τελωνειακού κώδικα
• Συνελήφθησαν χθες (12-2-2018) στον Προμαχώνα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων των αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Προμαχώνα, 4 άτομα σε διαφορετικές περιπτώσεις, για παράβαση του τελωνειακού κώδικα. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν:
 Ένας 42χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, καθώς διαπιστώθηκε να κατέχει 5 δοχεία με συνολικά 35 λίτρα οινοπνευματώδους ποτού, τα οποία είχε εισάγει χωρίς να καταβληθούν οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.
 Ένας 60χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει με όχημα, 11 φιάλες με συνολικά 30,8 λίτρα αλκοολούχων ποτών, χωρίς να καταβληθούν οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.
 Μία 55χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει με όχημα, δοχεία που περιείχαν συνολικά 14 λίτρα αλκοολούχων ποτών, χωρίς να καταβληθούν οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.
 Ένας 35χρονος υπήκοος Ρουμανίας, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει με όχημα, δοχεία με 40 λίτρα πετρελαίου, χωρίς να καταβληθούν οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.
Τα λαθραία προϊόντα κατασχέθηκαν, καθώς και τα οχήματα που χρησιμοποίησαν.
• Συνελήφθη χθες (12-2-2018) το μεσημέρι στον Προμαχώνα, από αστυνομικούς της Ομάδας Αντιμετώπισης – Δίωξης Λαθρεμπορίου της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, 55χρονος υπήκοος Ιταλίας, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει με όχημα, 3 δοχεία με συνολικά 40 λίτρα πετρελαίου, χωρίς να καταβληθούν οι νόμιμοι φόροι και δασμοί, τα οποία κατασχέθηκαν όπως και το παραπάνω όχημα.
Χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:
 Στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς:
• Επαρχιακή Οδό Καστανερής – Λιβαδίων από το 3ο χιλιόμετρο.
 Στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών:
• Επαρχιακή Οδό Σερρών – Λαϊλιά, από το 16ο χιλιόμετρο.
 Στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας:
• Επαρχιακή Οδό Άρνισσας – Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας, από το 10ο χιλιόμετρο και
• έχει διακοπεί στην Επαρχιακή Οδό Κερασιάς – Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας, από το 7ο χιλιόμετρο.