Εξιχνίαση απάτης και απόπειρας απάτης

Από το Τμήμα Ασφάλειας Έδεσσας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 38χρονης ημεδαπής, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Οκτώβριο του 2017, προσποιούμενη μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, τον διαμεσολαβητή για την έκδοση τραπεζικού δανείου, έπεισε 34χρονη ημεδαπή να της καταβάλει το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, ενώ τον περασμένο Δεκέμβριο προσπάθησε ανεπιτυχώς να της αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ, με το πρόσχημα της μεταφοράς του δανείου σε άλλη τράπεζα. Επιπλέον το ίδιο διάστημα, αναρτώντας ψευδή αγγελία προσφοράς εργασίας σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, προσπάθησε ανεπιτυχώς να αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ από άλλη 34χρονη ημεδαπή, ως δήθεν έξοδα διορισμού.

Εξιχνίαση κλοπής

Από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 17χρονου ημεδαπού, διότι από την έρευνα προέκυψε ότι το Δεκέμβριο του 2016, παραβίασε χώρο γραφείου σε νοσοκομείο της Ημαθίας και αφαίρεσε μία τσάντα με το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ, ιδιοκτησίας 31χρονης και ένα πορτοφόλι ιδιοκτησίας 28χρονης.
Σύλληψη για ναρκωτικά

Συνελήφθη χθες (13-2-2018) το απόγευμα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι αντιλαμβανόμενος επικείμενο αστυνομικό έλεγχο, απέρριψε στο έδαφος δύο συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα κοκαΐνης συνολικού βάρους 15 γραμμαρίων και προσπάθησε να διαφύγει, χωρίς όμως να τα καταφέρει, καθώς ακινητοποιήθηκε άμεσα από τους αστυνομικούς. Από την κατοχή του αλλά και σε έρευνα της οικίας του κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 3.660 ευρώ, 4 δισκία και ένα κινητό τηλέφωνο.

Σύλληψη για καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθη χθες (13-2-2018) το πρωί σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ποροΐων, 66χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τις οποίες του επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 17 μηνών, για παράβαση της νομοθεσίας περί επιταγών.
Σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων

Συνελήφθη χθες (13-2-2018) το βράδυ στην Κατερίνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, 35χρονος ημεδαπός, προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο του καταστήματος, διαπιστώθηκε να έχει θέσει σε λειτουργία 25 ηλεκτρονικούς υπολογιστές στους οποίους διενεργούνταν παράνομα τυχερά παίγνια. Επιπλέον, ο 35χρονος παρεμπόδισε τον έλεγχο, μετατρέποντας τις οθόνες των υπολογιστών όπου εμφανίζονταν τα παράνομα παίγνια σε νόμιμες ιστοσελίδες, με τη χρήση κεντρικού υπολογιστή (server), ο οποίος κατασχέθηκε. Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε συμπεριλαμβάνεται 45χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, ιδιοκτήτης του καταστήματος, που απουσίαζε κατά τον έλεγχο.
Συλλήψεις για παράβαση του τελωνειακού κώδικα
• Συνελήφθη χθες (13-2-2018) το πρωί σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, 64χρονος ημεδαπός, διότι σε έλεγχο του καταστήματός του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 172 πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.

• Συνελήφθησαν χθες (13-2-2018) στον Προμαχώνα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων των αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Προμαχώνα, 2 άτομα σε διαφορετικές περιπτώσεις, για παράβαση του τελωνειακού κώδικα. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν:
 Ένας 26χρονος ημεδαπός, καθώς διαπιστώθηκε να κατέχει 50 πακέτα τσιγάρων, τα οποία είχε εισάγει χωρίς να καταβληθούν οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.
 Ένας 41χρονος ημεδαπός, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει με το όχημά του, 50 πακέτα τσιγάρων, χωρίς να καταβληθούν οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.
Τα λαθραία τσιγάρα κατασχέθηκαν, καθώς και το παραπάνω όχημα.
• Συνελήφθησαν χθες (13-2-2018) σε περιοχές των Σερρών, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων των αστυνομικών της Ομάδας Αντιμετώπισης – Δίωξης Λαθρεμπορίου της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, 2 άτομα σε διαφορετικές περιπτώσεις, για παράβαση του τελωνειακού κώδικα. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν:
 Μία 40χρονη ημεδαπή, διότι σε έλεγχο του καταστήματός της, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 19 φιάλες αλκοολούχων ποτών, για τις οποίες δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.
 Ένας 42χρονος υπήκοος Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει με το όχημά του, 49 φιάλες με συνολικά 47,5 λίτρα αλκοολούχων ποτών, χωρίς να καταβληθούν οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Τα λαθραία προϊόντα κατασχέθηκαν, όπως και το παραπάνω όχημα.

Χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:
 Στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών:
• Επαρχιακή Οδό Σερρών – Λαϊλιά, από το 16ο χιλιόμετρο.
Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, δεν διεξάγεται:
 Στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας:
• Επαρχιακή Οδό Άρνισσας – Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας, από το 10ο χιλιόμετρο και
• Επαρχιακή Οδό Κερασιάς – Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας, από το 7ο χιλιόμετρο.