Σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Συνελήφθη χθες (5-2-2018) το μεσημέρι στον Προμαχώνα, από αστυνομικούς της Ομάδας Αντιμετώπισης – Δίωξης Λαθρεμπορίου της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, 57χρονος ημεδαπός, καθώς σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε όχημα που οδηγούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι κρότου – αερίου με γεμιστήρα και μία χοάνη εκτόξευσης φωτοβολίδων, 9 σπρέι εκτόξευσης χημικών ουσιών και 160 αβολίδωτα φυσίγγια κρότου – αερίου.

Συλλήψεις για κλοπή από οικία
Συνελήφθησαν χθες (5-2-2018) το μεσημέρι σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, 2 ημεδαπές γυναίκες ηλικίας 24 και 28 ετών, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα αφαίρεσαν από οικία 37χρονης το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ και διάφορα κοσμήματα αξίας 1.000 ευρώ, σύμφωνα με εκτίμηση της παθούσας. Μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκε στην κατοχή τους και αποδόθηκε.
Εξιχνιάσεις κλοπών
• Σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας σε βάρος 35χρονου ημεδαπού, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το βράδυ της 27 προς 28 Ιανουαρίου 2018 διέρρηξε όχημα ιδιοκτησίας 64χρονου στην Βέροια και αφαίρεσε διάφορα αντικείμενα συνολικής αξίας 2.500 ευρώ. Τα κλοπιμαία βρέθηκαν στην κατοχή του και αποδόθηκαν.
• Σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφάλειας Έδεσσας σε βάρος 33χρονης ημεδαπής, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το μεσημέρι της 1-2-2018, ενεργώντας μαζί με άγνωστους συνεργούς της, προσέγγισαν 85χρονο ημεδαπό και με τη μέθοδο της απασχόλησης, του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 1.480 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα.
Σύλληψη για καταδικαστική απόφαση
Συνελήφθη χθες (5-2-2018) το μεσημέρι σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλμωπίας, 51χρονος ημεδαπός, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Έδεσσας, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών για κλοπή.
Συλλήψεις για παράβαση του τελωνειακού κώδικα
Οι συνεχείς και καθημερινοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται από κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Προμαχώνα, είχαν ως αποτέλεσμα να συλληφθούν χθες (5-2-2018) στον Προμαχώνα 3 άτομα, σε διαφορετικές περιπτώσεις, για παράβαση του τελωνειακού κώδικα. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν:
• Ένας 38χρονος υπήκοος Ρουμανίας, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει με όχημα 3 δοχεία με συνολικά 90 λίτρα πετρέλαιο, χωρίς να καταβληθούν οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.
• Ένας 53χρονος υπήκοος Ρουμανίας, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει με όχημα 3 δοχεία με συνολικά 90 λίτρα πετρέλαιο, χωρίς να καταβληθούν οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.
• Μία 30χρονη ημεδαπή, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει με το όχημα της 48 πακέτα τσιγάρων και 2 συσκευασίες καπνού, χωρίς να καταβληθούν οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.
Οι παραπάνω ποσότητες καυσίμων και καπνικών προϊόντων κατασχέθηκαν, καθώς και τα οχήματα που χρησιμοποίησαν.